Mystery Men

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Mystery Men
(Mystery Men)
Genre Komedi
Regissör Kinka Usher
Producent Lawrence Gordon, Lloyd Levin,
Mike Richardson
Skådespelare Ben Stiller
Hank Azaria
William H. Macy
Paul Reubens
Janeane Garofalo
Kel Mitchell
Wes Studi
Greg Kinnear
Geoffrey Rush
Claire Forlani
Tom Waits
Eddie Izzard
Lena Olin
Ricky Jay
Louise Lasser
Artie Lange
Originalmusik Stephen Warbeck
Produktionsbolag Universal
Premiär 1999
Speltid 121 minuter
Land USA
Språk Engelska
IMDb SFDb

Mystery Men är en amerikansk komedifilm från 1999 i regi av Kinka Usher.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Filmen handlar om Mystery Men - en grupp misslyckade superhjältar med superkrafter som inte imponerar. Gruppen består av Skyfflaren (William H. Macy), en familjefader och mästare i att hantera sin spade, Mr. Rasande (Ben Stiller), som försöker skrämma sina motståndare med raseriutbrott, och Blå Rajan - bestickmästaren (Hank Azaria), en morsgris som kastar gafflar. Senare i filmen får gruppen förstärkning av de lika mediokra hjältarna Osynlige Pojken (Kel Mitchell), Mjälten (Paul Reubens), Bowlaren (Janeane Garofalo) och Sfinxen (Wes Studi).

I Champion City - en futuristisk stad i serietidningsstil - upprätthåller den äkte superhjälten Kapten Fantastisk (Greg Kinnear) lag och ordning. Men han blir tillfångatagen av superskurken Casanova Frankenstein (Geoffrey Rush) och hans medhjälpare Dr. Anabel Leek (Lena Olin). Casanova Frankenstein planerar att utplåna hela Champion City.

De enda som vet vad som håller på att hända, och de enda som har åtminstone en liten chans att stoppa det, är Mystery Men. De hottar upp sin utrustning, bland annat med en uppsättning komiska vapen som den excentriske Doc Heller (Tom Waits) uppfunnit, och ger sig in i strid med Casanova Frankenstein och alla hans skurkkompisar, exempelvis Discogänget - som alltid kör lite discogester och danssteg medan de slåss.

Mottagande[redigera | redigera wikitext]

Trots den imponerande skådespelarlistan, den påkostade rekvisitan och det utmärkta manuset så blev denna komedi en flopp ekonomiskt, vilket är tråkigt för denna film anses av många som en pärla.[källa behövs]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]