Napoleon: Total War

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Napoleon: Total War
År2010
UtvecklareThe Creative Assembly
UtgivareSega
GenreTurordningsstrategi, Realtidsstrategi
Antal spelareSingelplayer, Multiplayer
FormatMicrosoft Windows
SpelmotorWarscape
Arbetslag
SpeldesignIan Roxburgh
MusikRichard Beddow
Spelserie
SpelserieTotal War
FöregångareEmpire: Total War
UppföljareTotal War: Shogun 2
Distribution
Europa23 februari 2010
Kina8 mars 2010
USA26 februari 2010
Åldersrekommendation
ESRBT
PEGI16+
Datorspelsportalen

Napoleon: Total War är ett strategidatorspel utvecklat av The Creative Assembly och utgivet av Sega. Det släpptes den 23 februari 2010 i Nordamerika och den 26 februari 2010 i Europa. Det är den sjätte delen i Total War-serien.

Liksom i föregångaren, Empire: Total War, utspelar sig spelet på en turordningsbaserad kampanjkarta, men man kan också spela fält- och sjöslag i realtidsstrategi.

Kampanj[redigera | redigera wikitext]

Spelet utspelar sig huvudsakligen under Napoleonkrigen, om Napoleon I:s tid som Frankrikes främste general och kejsare. Spelet är uppdelat i fyra olika kampanjer, ungefär som i Road to Indepence-kampanjen i Empire: Total War. I den första delen tar man rollen som Napoleon som överbefälhavare för de franska styrkorna i Norditalien. I den andra delen tar man återigen rollen som Napoleon, under hans fälttåg i Egypten. Till skillnad från andra kampanjer i serien så är kampanjkartorna mindre, där man deltar i små uppdrag och ska försöka ta över endast små regioner tillhörande landet man strider i, istället för att ta över hela landet på bara ett slag.

Den tredje kampanjen är den största kampanjen och som utspelar sig i hela Europa. I denna kampanj kan spelaren antingen strida för Frankrike och försöka erövra hela Europa, eller så finns det sidokampanjer om man vill strida för antingen Storbritannien, Ryssland, Preussen eller Österrike för att bekämpa Frankrike. Några ändringar har gjorts inom kampanjdelen. Arméer förlorar män när de marscherar på öknar eller tundraområden, men man kan rekrytera nya män automatiskt när arméerna befinner sig inom allierade territorier. Tidsperioderna per runda har också ändrats, till 2-veckorsperioder från Empire: Total Wars halvårsperioder. Man kan också delta i Napoleons mest kända fältslag, såsom slaget vid Austerlitz, slaget vid pyramiderna och slaget vid Waterloo, vilka är separata från huvudkampanjen.

Man kan dessutom köpa en extra kampanj på Steam vid namn Peninsular-Campaign, som utspelar sig i det spanska självständighetskriget. I denna extra kampanj kan man strida för Frankrike och ta över hela iberiska halvön eller som Storbritannien och Spanien för att bekämpa Frankrike och driva Napoleons arméer bort från den iberiska halvön och ta tillbaka de förlorade områdena och ge dem till Spanien.

Man kan också ladda ner nya enheter och fältslag såsom slaget vid Friedland.

Multiplayer[redigera | redigera wikitext]

I multiplayer kan man även spela som Österrike i Italien-kampanjen och som Osmanska Riket i Egypten-kampanjen. I Peninsular-kampanjen kan man även spela som Portugal.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]