Nike Mercurial Vapor

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Nike Mercurial Vapor Superfly

Mercurial Vapor är en syntetfotbollssko av märke Nike. Den är designad och gjord för att hjälpa spelarnas offensiva kvaliteter. Den finns i en mängd olika färger och modeller.

Några av de första användarna av Mercurial Vapor var Ronaldo ( Brasilien ) och Edgar Davids ( Holland ).

Skon[redigera | redigera wikitext]

Det var först en fotbollssko av syntetmaterial som var skapad för att göra spelaren snabbare och lättare. Under åren har det kommit nya modeller:

  • Vapor - lätt och snabb och smalt formad.
  • Mercurial Vapor III - den första skon med kolfiber. Vid hälen var skon byggd med kolfiber för att göra den ännu lättare.
  • Mercurial Vapor IV - den första skon med plös över skosnörena. För en bättre träff på bollen och därmed ett hårdare skott. Den gjordes först i Mercurial Vapor Modell och sedan i Mercurial Vapor Kolfiber Modell. Den andra var täckt av kolfiber under hela foten. Alltså var den i en färg över hela skon och svart undertill. Detta gjorde den till världens lättaste sko.
  • Mercurial Vapor V - var i princip likadan som föregångaren men i ett mjukare material. Nyheten var att detta år gjordes MV V och Superfly I . Det var en bättre modell med kolfiber undertill och hål i dobbarna för en känsla av nästan komplett barhet på foten. Det var också ett nytt dobbsystem för att man skulle springa ännu snabbare.
  • Mercurial Vapor VI - en ny modell av vapor och en ny modell av Superfly . Ett ännu nyare dobbsystem och med mer kolfiber.