Nyköpings Arenor, Rosvalla

Från Wikipedia
(Omdirigerad från PEAB Arena)
Hoppa till: navigering, sök
Nyköpings Arenor, Rosvalla
Rosvalla Event Center.jpg
Officiellt namn Nyköpings Arenor, Rosvalla
Placering Nyköping, Sverige
Typ Evenemangsarena
Kapacitet 8000
Ägare Nyköpings kommun
Planstorlek 8 hallar på 40 000 kvm
Webbplats
Datum
Utbyggd 2014

Nyköpings Arenor, Rosvalla är en evenemangsarena ägd av Nyköpings kommun. Arenan omfattar åtta hallar under ett tak och motsvarar 40 000 kvm yta. Här finns ishallar, boulebanor, pingishall, tennisbanor, bowlingbanor, sporthallar och en multihall för sport, mässor och konserter. Här finns även två restauranger. Anläggningen, som invigdes 2003, är hemmaarena för bland annat klubben Nyköpings BIS. Nyköpings Hockey spelade också sina hemmamatcher i anläggningen. Hösten 2014 invigdes en ny del av Rosvalla med bland annat tre fullstora sporthallar, varav huvudarenan har 2000 sittplatser, bordtennishall och ett stort gym. Den nya arenan hyr Nyköpings kommun av Balder.

Peab Arena[redigera | redigera wikitext]

Peab Arena.

Peab Arena uppfördes i mitten på 2000-talet av byggföretaget Peab och ersatte den tidigare Rosvallahallen, som dock fortfarande är i bruk och ingår i eventcentret.

Arenan har 5 500 (19:e) platser, varav 4 500 är sittplatser. Publikrekordet är på 5 523 personer och det sattes vid mötet mellan Nyköpings Hockey och Brynäs IF i kvalserien till Elitserien 6 april 2005.

Större evenemang[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]