Peter Strang

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Peter Strang, 2017.

Peter Mikael Strang, född 1 augusti 1957 i Karleby, Finland, är en finlandssvensk läkare, specialist i onkologi och professor i palliativ medicin vid Karolinska Institutet i Stockholm.[1] Han är även kliniskt verksam som överläkare vid stiftelsen Stockholms sjukhems palliativa sektion och FoUU-enhet (Forskning, Utveckling och Utbildning). Han är (2018) också verksam som vetenskaplig ledare vid PKC, Palliativt kunskapscentrum i Stockholms län.[2]

Strang har skrivit flera böcker om cancer, palliativ vård, smärta och existentiella frågor. Han har även skrivit existentiella tankeböcker som riktar sig till allmänheten, till exempel "Livsglädjen och det djupa allvaret" (2007) och "Så länge vi lever" (2013). 2017 debuterade han som romanförfattare med den existentiellt inriktade romanen "I skuggan av sommaren".

2012 medverkade han tre gånger i Filosofiska rummet i radions P1 och hösten 2013 medverkade han som expert i SVT-serien Döden, döden, döden.[3]. Peter Strang har också medverkat i TV produktioner som "En bok, en författare" och "Malou efter tio" och har flera gånger medverkat i radions P1 i "Kropp och själ".

Bibliografi (urval)[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]