Phoenix Contact

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Phoenix Contact AB (publ)
TypAktiebolag
HuvudkontorBlomberg, Tyskland
BranschElektronik , Industri , Automation
Historia
Grundat1923
Struktur
ModerbolagPhoenix Contact GmbH & Co. KG
Övrigt
Webbplatshttp://www.phoenixcontact.se

Phoenix Contact är ett tyskt företag som erbjuder komponenter, system och lösningar inom området elektroteknik, elektronik och automation. Huvudkontoret ligger i Blomberg i East Westfalen-Lippe. Sedan starten 1923, har Phoenix Contact utvecklas till ett internationellt företag.

År 1923, grundade Hugo Knümann en försäljningsorganisation för elektroniska produkter i Essen och distribuerade kontaktledningsterminaler för spårvägar. Då kallat Phönix Elektrizitätsgesellschaft. År 1928, konstruerade Hugo Knümann den första kopplingsplinten tillsammans med Rheinisch-Westfälische Elektrizitätswerke (RWE). Den användes i kraftverk. Under natten den 13 mars 1943 drabbades huvudkontoret i Holle Street i Essen av bomber. Företaget flyttade till Blomberg och började tillverka i den hyrda "Bürgerheim". År 1957 var de första två tillverknings byggnaderna byggda på Flach Markt i Blomberg. Blomberg har varit huvudkontor i bolaget sedan 1966.

I Sverige har företaget funnits sedan 80-talet. Företagets svenska huvudkontor ligger i Huddinge utanför Stockholm, med försäljningskontor i Göteborg och Malmö, samt lager i Malmö.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Phoenix Contacts Svenska Hemsida