Rikskuponger

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ett rikskupongshäfte från 2008

Rikskuponger är kuponger som används som betalningsmedel för måltiderrestaurang. De är avsedda som en möjlighet för företag att sponsra sina anställdas luncher. Kupongerna fås i ett häfte.

Företaget subventionerar en del eller hela beloppet som den anställda får rikskuponger för. På den subventionerade delen betalar företaget arbetsgivaravgift och den anställda förmånsbeskattas. Rikskupongssystemet ägs av Edenred.

Kupongerna finns i valörerna 2, 5, 10, 20, 40, 50, 60, 70, 80. Häften med kuponger finns i olika totalvärden, ex. 10 rikskuponger à 10 kronor i, alltså 100 "kronor". Numera finns Rikskuponger även som kort, Ticket Rikskortet. Hösten 2014 tillverkas de sista papperskupongerna för att sen övergå helt till kortlösningen[1].

Belopp som sätts in på kontot måste förbrukas inom ett år, annars tillfaller de Edenred. Saldon går att se, men inte hur mycket av saldot som riskerar att förverkas. Påminnelser om belopp som riskerar att tillfalla Edenred görs inte. Likaså avbryts inte påfyllande av saldot.

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Edenred.se - Från papper till plastkort”. https://www.edenred.se/sv/Ticket-Rikskortet/Aktuellt/Pressrelease-Fran-papper-till-plastkort/. Läst 18 november 2014. 

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]