Rocket League

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rocket League
Rocket League coverart.jpg
Information
OriginaltitelRocket League
År2015
UtvecklarePsyonix
Utgivare505 Games
GenreSportspel
FormatMicrosoft Windows, MacOS, Linux, SteamOS, Nintendo Switch, Playstation 4, Xbox One
MedieformatNedladdning
Distribution
Datorspelsportalen

Rocket League är ett fordonsbaserat fotbollsspel utvecklat av Psyonix. Spelet släpptes den 7 juli 2015 till Microsoft Windows och Playstation 4, och den 17 februari 2016 till Xbox One. Porteringar till OS X och Linux släpptes 2016 och en portering till Nintendo Switch släpps 2017.

Spelupplägg[redigera | redigera wikitext]

Spelet, som kan spelas i både enspelarläge och flerspelarläge, har beskrivits som ''fotboll, fast med raketdrivna bilar''.[1] Spelarna, uppdelade i två lag om en till fyra, använder dessa raketdrivna bilar för att skjuta en stor boll i mål på motståndarlaget. Bilarna kan både hoppa och slänga sig åt sidan. På spelplanen finns s.k. boosts utplacerade, som spelarna kan plocka upp och använda för ökad hastighet. Man kan då använda de s.k. boosts för att flyga upp i luften för att utföra s.k. aerials.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Wawro, Alex. ”Why some old designs are worth revisiting: A Rocket League story”. www.gamasutra.com. http://www.gamasutra.com/view/news/248925/Why_some_old_designs_are_worth_revisiting_A_Rocket_League_story.php. Läst 27 april 2016.