SWAT 4

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
SWAT 4
År2005
UtvecklareIrrational Games
UtgivareVivendi Universal
GenreTaktisk first person shooter
FormatMicrosoft Windows
MedieformatCD-ROM
Datorspelsportalen

SWAT 4 är ett datorspel utvecklat av Irrational Games och släpptes den 5 april 2005. Spelet är ett taktiskt first person shooter-spel. Spelaren har rollen som ledare i en insatsstyrka (SWAT) och ställs inför en rad uppdrag, vanligtvis rör det sig om gisslansituationer eller gripande av farlig person. I ledarrollen får man även kontrollera och dela ut order till sina gruppmedlemmar. Spelet är mycket inriktad på realism, därför är det viktigt att spelaren tänker taktiskt vid varje ingripande. Det har även gjort sig känt för att belöna spelaren när denna använder så lite våld som möjligt, något som i många fall är unikt inom datorspelsvärlden. Spelet kan även spelas online mot andra spelare.

Hjälpmedel[redigera | redigera wikitext]

I spelet finns många olika hjälpmedel som insatsstyrkor använder i verkligheten så som chockgranater, fiberoptikisk kamera, dörrkloss och pepparsprej. För att låsa upp dörrar använder man antingen låsdyrkar, C-4 sprängladdningar eller hagelgevär. Till sin hjälp under uppdragen har man prickskyttar som man kan kontrollera.

Vapen[redigera | redigera wikitext]

De allra flesta vapnen har två olika ammunitionstyper. En av s.k. hålspetstyp och en mantlad ammunitionstyp. Den förra används när de man skjuter mot inte bär någon form av skydd, medan den helmantlade ammunition är konstruerad för högsta penetrationsförmåga. Paintballgeväret och elchockpistolen har bara en sorts ammunition var.

Automatgevär:

Kulsprutepistoler:

Hagelgevär

Pistoler

Ej dödande vapen

Vapen som används i multiplayerläget

Expansion[redigera | redigera wikitext]

En expansion har släppts till spelet, vid namn SWAT 4: The Stechkov Syndicate.