Saknad i strid 2

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Saknad i strid 2
(Missing in Action 2: The Beginning)
GenreAction
RegissörLance Hool
ProducentMenahem Golan
Yoram Globus
ManusArthur Silver
Larry Levinson
Steve Bing
SkådespelareChuck Norris
Soon-Tek Oh
Steven Williams
Bennett Ohta
Joe Michael Terry
Professor Toru Tanaka
OriginalmusikBrian May
DistributionCannon Films
Premiär1 mars 1985 (USA)
Speltid100 minuter
LandUSA USA
SpråkEngelska
Budget$2,41 miljoner (uppskattat)
Intäkter$10,8 miljoner (USA)
FöregångareSaknad i strid
UppföljareSaknad i strid 3
IMDb SFDb

Saknad i strid 2 (engelsk originaltitel: Missing in Action 2: The Beginning) är en B-actionfilm från 1985 med Chuck Norris i huvudrollen. Filmen är en prequel till Saknad i strid (1984), och fick en uppföljare, Saknad i strid 3 (1988).

Bakgrund[redigera | redigera wikitext]

Filmen har sin bakgrund i ett tidigt filmmanus skrivet 1983 av James Cameron för filmen Rambo – First Blood II som cirkulerade i Hollywood. Saknad i strids handling är också mycket lik Rambos. De två första Saknad i strid-filmerna producerades parallellt och hade premiär innan uppföljaren till Rambo var klar, troligen för att kunna rida på Rambos popularitetsvåg. Ursprungligen skulle de komma i kronologisk ordning, men detta ändrades senare så att den första filmen gavs ut som film nummer två.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Överste (Colonel) James Braddock (Chuck Norris) och hans kompani har blivit tillfångatagna under Vietnamkriget och sitter i ett nordvietnamesiskt fångläger styrt av överste Yin (Soon-Tek Oh). Vietnameserna torterar de amerikanska krigsfångarna och tvingar dem att odla opium åt den franska narkotikahandlaren François (Pierre Issot). Yin försöker att övertala Braddock att erkänna en lång lista med krigsbrott. En av de amerikanska fångarna drabbas av malaria men blir injicerad med opium i stället för antibiotika och dör. Braddock måste nu fly och rädda sina medfångar från Yin.

Skådespelare[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]