Sebastian Näslund

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Sebastian Näslund, född 1967, är mest känd för sina ensamseglingar i båten Arrandir. Han har korsat Atlanten sex gånger, varav två på en egenhändigt konstruerad och byggd 4 meter lång segelbåt som bär namnet S/Y Arrandir, uppkallad efter figuren Aerandir sjöfararen i Tolkens saga Silmarillion. I boken "Ensam med havet" kan man läsa om detta introspektiska äventyr med båten Arrandir. Dessutom gjordes en dokumentär om tillbakavägen från Amerika till Europa. Dokumentären fick namnet "Nu tillhör jag havet" och har vid flera tillfällen visats på SVT och haft över 1 miljon tittare.

Näslund är dessutom flerfaldig svensk rekordhållare i fridykning och har representerat Sverige i flera VM där han bland annat tagit en 5:e och en 10:e plats i kategorin CNF (bröstsim ner och upp).

Han arbetar bland annat som skribent och filmare (ofta under vattnet), och driver organisationen Fridykning.se, som stött och tränat flera fridykare av världsklass, bland annat Annelie Pompe. Han är numera bosatt på svenska västkusten där han driver ett enklare ekologiskt lantbruk vid sidan av en kursgård som sysslar med yoga och naturupplevelser.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]