Skylanders: Superchargers

Från Wikipedia

Skylanders: Superchargers är det femte spelet i Skylandersserien. Spelen innan det var Skylanders Spyros Adventure (2011), Skylanders: Giants (2012), Skylanders: Swap Force (2013) och Skylanders: Trap Team (2014). Skylanders går ut på att ställa en figur på en platta, även kallad portal of power, och sen kommer figuren upp i spelet och det går att spela som den figuren.

Skylanders Superchargers[redigera | redigera wikitext]

Skylanders superchargers släpptes år 2015 och blev en ganska stor hit både i Sverige och i andra länder. Skaparna av spelet är Vicarious Visions och Beenox. Storyn i spelet är att man som portalmästare har hittat speciella Skylanders som kallas Superchargers. Med dem ska spelaren stoppa Kaos och hans partner Mörkret från att härska Skylands och rädda Eon som är den största makten i Skylands. För att hjälpa Superchargers kan man kombinera Superchargers med sina farkoster som gör dem supercharged och då blir de ännu starkare. Om rätt Skylander kombineras med rätt farkost blir de Supercharged. Spelet introducerar 18 nya Skylanders/Superchargers och 18 farkoster. Farkosterna är båtar, bilar och flygplan och det finns speciella uppdrag i spelet för farkosterna. Det finns undervattensuppdrag där man måste en båt, det finns raceuppdrag där man måste använda en bil och det finns flyguppdrag där man måste använda ett flygplan. Alla Skylanders spel är översatta till svenska och detta gäller även Skylanders Superchargers. Alla Skylanders från tidigare spel funkar i detta spel. De enda skylandersfigurerna som inte funkar är figurerna från spelet Skylanders: Imaginators (2016) som släpptes ett år efter Skylanders Superchargers och var det sista spelet i Skylandersserien.

Startpaket[redigera | redigera wikitext]

I det vanliga startpaketet för Skylanders Superchargers får spelaren med två Superchargers som heter Spitfire och Super Shot Stealth Elf. Man får även med Spitfires farkost Hot Streak. Spelaren får också med en poster så man kan se allting man kan samla på och man får med en portal of power och spelet. I startpaketet Dark edition får man med Dark Edition Spitfire, Dark Edition Super Shot Stealth Elf, Dark Edition Hot Streak, Dark Edition Sea Shadow och Kaos Trophy. Man får också med en poster så man kan se allting det går att samla på och även en portal of power och spelet.

Skylanders Superchargers Racing[redigera | redigera wikitext]

Det finns ett spin-offspel till Skylanders Superchargers som kallas Skylanders Superchargers Racing (2015) som bara fokuserar på race mode alltså inte äventyrs mode som det är i vanliga Skylanders Superchargers. Detta spel är exklusivt till Nintendoplattformar och där fick man med antingen Turbo Charge Donkey Kong eller Hammer Slam Bowser i startpaket till Skylanders Superchargers Racing. Det är exklusivt till Nintendo 3DS och Nintendo Wii. Donkey Kong och Bowser är två klassiska Nintendofigurer som sen blev Skylanders och Amiibos. De två kallas då för Nintendo Guest Stars och det går bara spela med dem på Nintendo Wii U-versionen av Skylanders Superchargers eller Nintendo 3DS och Nintendo Wii-versionen av Skylanders Superchargers Racing.

Vicarious Visions och Beenox[redigera | redigera wikitext]

En annan sak som Vicarious Visions är kända för är att de skapade Crash Bandicoot N. Sane Trilogy. Beenox har inte gjort några egna spel utan de har hjälpt andra spelföretag som t.ex. Beenox hjälpte Vicarious Visions att göra Skylanders Superchargers.

Se även[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]