Smosh

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ian och Anthony på Vidcon 2014.

Smosh är en duo bestående av Ian Hecox och Anthony Padilla från Carmichael i Kalifornien. Paret började göra videor i high school. Deras video Smosh Short 2: Stranded vann 2006 Youtube Awards för bästa komedi. Smosh gjorde också en musikvideo med post-hardcore/screamo-duon I Set My Friends On Fire, med titeln Sex Ed Rocks.

Ian och Anthony på Youtube Live.

Av deras tidiga videor har "Pokémon theme song" visats 24 miljoner gånger, innan den raderades på grund av att upphovsrättsinnehavaren Shogakukan anmälde duon för upphovsrättsbrott. Youtube-användaren Andii2000 lade senare upp en kopia av videon. Smosh lägger upp videor ca en gång i veckan och nästan alla videor får flera miljoner visningar. Några av deras videor är "Pokemon in real life 1–4", "Pokemon theme song revenge" – den sistnämnda en låt om hur deras kända klipp "Pokemon theme song" blev raderad. Bland övriga videor kan nämnas "If ___ were real-videos", "Legend of Zelda rap" och "Food battle". De har även lagt till några få dotterkanaler, exempelvis "SmoshGames" där duon och några andra från den så kallade "Smosh Crew" lägger upp videor som visar då de spelar tv-spel, samt kanalen "ShutUpCartoons" där det läggs upp en ny animerad film varje vecka. På Youtube finns även Hecox ursprungliga kanal "IanH" där de nu sänder "Ian is bored" och "Lunchtime w/ Smosh" varje vecka. Samtliga dessa kanaler är engelskspråkiga. Sedan 6 juli 2011 läggs dock mycket av materialet upp dubbat till spanska på kanalen "ElSmosh". De har just nu runt 19 miljoner prenumeranter.

Den 13 mars 2015 berättade Ian och Anthony i videon "APPLE WATCH SUCKS" att deras tre nya vänner Noah, Olivia och Keith gått med i Smosh, även om Smosh alltid kommer att vara komediduon som det alltid varit.

Den 22 juli 2015 hade deras långfilm Smosh: The Movie premiär i Los Angeles och på Vidcon 2015 och 24 juli släpptes den i USA. Filmen fick blandad kritik. Den 19 november samma år laddade dom upp på kanalen en video för att fira 10 år på Youtube. Smosh har nu över 22 miljoner premunanter.

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]

Smosh har en rad olika karaktärer som ofta återkommer i deras videor, här är några stycken:

Ian

Ian är Ian Hecox själv som spelar en överdriven version av sig själv. Ian är känd för att ha sin "bowl haircut" (vilket betyder att hans frisyr ser ut som en uppochnervänd skål) vilken han är mycket stolt över. Ian är med i allra de flesta videorna på kanalen.

Anthony

Ians bästa vän vilken han lever tillsammans med. Anthony spelas av Anthony Padilla som också gör en överdriven version av sig själv. Anthony brukar vara något vassare och mer elak än Ian och mer inställd till att prova nya saker, medan Ian är mer försiktig. Anthony brukar vara mer inställd till att leta efter flickor än vad Ian är och tycker om att imponera om han ser någon han tycker är söt.

Anthoanette

Anthonys syster och Ians tidigare flickvän. Ian och Anthoanette har varit ihop flera gånger men deras förhållanden har aldrig hållit i längden. Anthoanette spelas av Anthony.

Ian's mom

Ians mor som aldrig nämns vid namn utom "Ian's mom". Hon är ofta positivt inställd till pojkarnas innovativa idéer, men tycker ibland att de kan bli riktigt irriterande. Ibland går hon så långt att hon överväger att döda sin egen son.

Stevie

En knubbig man som saknar vänner, men vill ofta umgås med Ian och Anthony. Ian och Anthony är inte särskilt förtjusta i Stevie, så de lägger alltid all skuld på honom om de gjort något hyss.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]