Star Wars: Battlefront

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Star Wars: Battlefront
StarWars Battlefront logo.PNG
Information
År 2004
Utvecklare Pandemic Studios
Rebellion Developments
Utgivare LucasArts
Distribution
Datorspelsportalen

Star Wars: Battlefront är en spelserie baserad på George Lucas Star Wars-filmer som för närvarande innehåller tre släppta titlar. Spelen är av FPS-typ och finns för PC, Xbox, PlayStation 2, PlayStation Portable, och mobiltelefoner. De två första spelen i serien utvecklades av Pandemic Studios, medan Renegade Squadron utvecklades av Rebellion Developments. Alla spel i serien är publicerade av LucasArts.

Spel[redigera | redigera wikitext]

Star Wars: Battlefront[redigera | redigera wikitext]

Star Wars: Battlefront (2004) utspelar sig som sina efterföljare i Star Wars-miljö och finns till Playstation 2, Xbox och PC. Spelet går att spela som både singelplayer ("story mode") och multiplayer. Vid multiplayerspel måste ett Gamespy-konto skapas som spelaren sedan får logga in på. Spelstatistik för den egna användaren och andra spelare finns sedan tillgängligt på en internetsida.

I singelplayer-läge går det att antingen spela i lag ("galactic conquest"), kampanjer (som "Galactic Civil War" eller "Clone wars"), eller i ett friare läge ("instant action") där spelaren kan välja bana och medverkande lag. I galactic conquest är spelaren i ett lag som har som mål att ta över galaxen. När man erövrat en planet får man en bonus som går att använda i senare strider, till exempel jedi-riddare, bättre botar, eller möjlighet att sabotera fordon.

Star Wars: Battlefront II[redigera | redigera wikitext]

Star Wars: Battlefront II (2005) är titeln på det andra spelet i serien. Till skillnad från i första spelet kan man här spela i rymden, och som figurer från Star Wars-filmerna, till exempel Anakin Skywalker, Yoda, Obi-Wan Kenobi, Boba Fett, Darth Vader eller Kejsaren.

Det finns 16 nya banor, men Bespin och Rhen Var har tagits bort. Det finns några nya fordon till exempel Tie Interceptor, A-Wing, Droid tri fighter, Tie fighter, Tank Droid, ARC-170, 74-Z Speeder, AT RT ("all terrain-recon transport") med flera. Republic Gunship och CIS gunship kan inte längre användas vid landstrider utan bara i rymden som transport och mobila spawnpunkter i fientliga skepp.

Spellägen[redigera | redigera wikitext]

Star Wars: Battlefront II går att spela på flera olika sätt:

  • 1-flag mode spelas mellan två lag och går ut på att vardera lag försöker att flytta en flagga utplacerad mellan lagen in i respektive fiendebas.
  • 2-flag mode har istället två flaggor. Den ena flaggan skall försvaras och den andra skall spelaren försöka ta till sitt lags bas, vilket ger poäng. Laget som först kommer upp i ett visst antal poäng, eller har flest poäng vid en viss tidsgräns vinner beroende på spelsätt.
  • Assault går ut på att samla poäng genom att döda fiender och förstöra fientliga skepp. Assault spelas alltid i rymden med undantag för banan Mos eisley, som utgörs av en stad på Tatooine.
  • Conquest går ut på att spelaren dödar fiender och tar över deras baser. Spelaren vinner när fiendelagets "tickets" tar slut, eller när alla baser har tagits över.

Star Wars Battlefront: Renegade Squadron[redigera | redigera wikitext]

Star Wars Battlefront: Renegade Squadron (2007) är utvecklat för Playstation Portable och är det tredje spelet i serien. Denna version bygger till stora delar på Star Wars: Battlefront II.

Star Wars Battlefront: Elite Squadron[redigera | redigera wikitext]

Star Wars Battlefront: Elite Squadron (2009) är utvecklat för Playstation Portable och Nintendo DS och är det fjärde spelet i serien. Denna version bygger till stora delar på Star Wars: Battlefront II.

Star Wars: Battlefront (DICE)[redigera | redigera wikitext]

Star Wars: Battlefront (DICE) kommer att bli det femte spelet i serien. Det kommer att utvecklas av svenska DICE, som även har gjort Battlefield-spelen. En trailer släpptes den 10 juni 2014 på E3 och spelet förväntas släppas till PC, Playstation 4 och Xbox One.

Källor[redigera | redigera wikitext]


Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia