Svensk Adressändring

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Svensk Adressändring Aktiebolag
Org.nr556476-3562
TypPrivat aktiebolag
HuvudkontorSverige Stockholm, Sverige
NyckelpersonerFredrik Bister
Styrelseordförande
Carin Andersson
VD
Antal anställda7 – 2018
Historia
Grundat1994
Ekonomi
Omsättning 221,97 miljoner SEK
Rörelseresultat 9,421 miljoner SEK
Vinst efter skatt 11,099 miljoner SEK
Tillgångar 82,892 miljoner SEK
Eget kapital 12,099 miljoner SEK
Struktur
ÄgarePostnord – 85%
Citymail – 15%
Övrigt
WebbplatsAdressandring.se
FotnoterStatistik från 2018 års bokslut.[1]

Svensk Adressändring Aktiebolag bildades i samband med att postmarknaden avreglerades i oktober 1993. Syftet med bolaget var att det skulle finnas en trygg kanal som hanterade alla adressändringar när en privatperson eller företag skulle flytta och säkert ville få med posten till den nya adressen även om det stod den gamla adressen på brevet. Verksamheten påbörjades i liten skala i april 1994 och utvidgades till att omfatta hela landet från 1 oktober samma år. De första åren hanterades alla adressändringar antingen via telefon eller postkontor men redan 1998 kunde man göra en beställning via Adressändrings hemsida.

Svensk Adressändring grundades gemensamt av PostNord och CityMail i slutet av 1993. Idag äger PostNord AB 85 % och Citymail 15% av båda bolagen Svensk Adressändring AB och AddressPoint AB. Systerbolaget AddressPoint AB bildades under 2000 för att hjälpa Svensk Adressändrings kunder att uppdatera sina adresser hos bolag man är kund hos i samband med en flytt.


Bolagets vision är att vi ska hjälpa dig att vara nåbar på dina villkor genom att säkerställa att det är rätt adress på alla dina leveranser – oavsett om det är ett brev eller ett paket. Svensk Adressändring har till ändamål att driva ett effektivt och väl sammanhållet system för adressändringar, tillfällig och definitiv eftersändning av post samt lagring av adresserade brevförsändelser. Bolaget utgör en del av den svenska postala infrastrukturen och svarar för att adressändringar från privatpersoner och företag samlas in och kvalitetskontrolleras. Adressändringarna levereras dagligen till de postoperatörer som har tillstånd från Post- och Telestyrelsen för sin verksamhet; Postnord, Citymail och andra postoperatörer. Uppgifterna levereras även till Skatteverket och Statistiska Centralbyrån.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]