Ted Allen

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Ted Allen, född 20 maj 1965 i Columbus, Ohio, är en amerikansk kokboksförfattare och TV-personlighet, och utgör matlagningsproffset i realityserien Fab 5. Hans kolleger i tv-serien är Carson Kressley, Kyan Douglas, Thom Filicia och Jai Rodriguez.

Allen är född 1965 och är därmed den äldsta av de fem homosexuella männen i programmet. Ted växte upp med sina föräldrar och sin syster Lisa i staden Carmel, i Indiana. Länge jobbade han på tidningen Esquire och skrev då i spalten "Things A Man Should Know". Han är därför medförfattare till de fyra böcker som bygger på denna spalts innehåll. Ted bodde tidigare i Florida, men flyttade upp till New York för att spela in Fab 5. Han var då tvungen att flytta ifrån sin pojkvän sen drygt tio år tillbaka, Barry Rice. Efter ett tag flyttade dock även Barry upp till New York, och nu bor de lyckligt tillsammans igen.

Ted har skrivit en egen kokbok som kom ut den 11 oktober 2005. Den heter The Food You Want to Eat: 100 Smart, Simple Recipes. De andra i Fab 5 kallar Ted för "Grandpa", trots att han bara är 5 år äldre än några av dem.