Tex Murphy: Overseer

Från Wikipedia
Tex Murphy: Overseer
År1998
UtvecklareAccess Software
UtgivareAccess Software
GenreÄventyr
Antal spelare1
FormatWindows
Arbetslag
SpeldesignChris Jones
Aaron Conners
Spelserie
SpelserieTex Murphy
UppföljareTesla Effect: A Tex Murphy Adventure
Distribution
USA28 februari 1998

Tex Murphy: Overseer är ett datorspel till Windows som släpptes 1998. Det utvecklades och publicerades av Access Software och är det femte spelet i spelserien Tex Murphy.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Som i de andra Tex Murphy-spelen utspelas handlingen efter ett tredje världskrig i San Francisco. Staden har återuppbyggs och kallas New San Francisco och andra områden som Old San Francisco. Befolkningen är uppdelad som mutanter och människor kallas "Norms". Spelet visas i flashbacks, det visas i två tidsramar. Året är 2043 och utspelas efter händelserna i The Pandora Directive. Spelet börjar med att Tex går på träff med sin flickvän Chelsee Bando. Tex berättar om sin förra flickvän Sylvia Linsky och händelserna i Mean Streets.

Spelupplägg[redigera | redigera wikitext]

Spelet är som sina föregångare där spelarem styr huvudpersonen i 3D-miljöer, man pratar med folk i form av dialogträd, letar efter ledtrådar och löser olika pussel. Spelet består delvis av videosekvenser.

Uppföljare[redigera | redigera wikitext]

Åren efter att Microsoft köpte upp Access Software försökte spelseriens skapare Chris Jones och Aaron Conners att återuppliva Tex Murphy-serien men fick inte av Microsofts ledning.[1] 2008 fick de rättigheterna till serien och karaktärerna och under tiden startade företaget Big Finish Games[2]. De anställde personerna som arbetade på Access Software.[3]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]

Tex Murphy: OverseerMoby Games


Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia.