The Inbetweeners

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Inbetweeners
Originaltitel The Inbetweeners
Genre Situationskomedi
Skapad av Damon Beesley, Iain Morris
Medverkande Simon Bird, Joe Thomas, James Buckley, Blake Harrison
Musik Morning Runner - "Gone Up in Flames"
Antal avsnitt 18 (Lista)
Längd (per avsnitt) 21-24 minuter
Antal säsonger 3
Land Storbritannien Storbritannien
Språk Engelska
Produktion
Produktionsbolag Bwark Productions
Producent Christopher Young
Sändning
Originalkanal E4
Originalvisning 2008-2010
Bildformat 576i (16:9 SDTV)
Status I uppehåll
Officiell webbplats
IMDb

The Inbetweeners är en brittisk komediserie som började sändas i maj 2008 på den brittiska digital-TV-kanalen E4. Andra säsongen började sändas i april 2009 och den tredje säsongen i september 2010.

Termen "inbetweeners" refererar till huvudkaraktären Will och hans tre vänner (Simon, Jay och Neil) som varken tillhör de tuffaste och populäraste personerna i skolan eller nördarna. De är helt enkelt någonstans där emellan.

The Inbetweeners blev en stor succé för E4 och säsongsavslutningen av andra säsongen drog 1,2 miljoner tittare vilket var den högsta tittarsiffran under hela år 2009 för kanalen.

I Sverige sändes The InbetweenersTV4 Komedi.

Handling[redigera | redigera wikitext]

The Inbetweeners handlar om fyra tonåringar och deras vardag i en typisk förort till London. Fokus är riktat på Will, som i första avsnittet precis har lämnat en privatskola på grund av att hans pappa har lämnat familjen vilket har medfört ekonomiska problem. På den nya skolan, Rudge Park Comprehensive School, stöter han genast på trubbel. Will har tidigare i sin skolgång haft en del problem med den sociala biten och har även blivit mobbad. Men den här gången lyckas han ganska omgående stifta ny bekantskap med en grupp om tre grabbar, Simon, Jay och Neil.

Karaktärer[redigera | redigera wikitext]