The Lords of Salem

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
The Lords of Salem
(The Lords of Salem)
Genre Skräck
Regissör Rob Zombie
Producent Rob Zombie
Oren Peli
Jason Blum
Manus Rob Zombie
Skådespelare Sheri Moon
Bruce Davison
Meg Foster
Ken Foree
Dee Wallace
Originalmusik John 5
Produktionsbolag Alliance Films
Haunted Films
Premiär 2012
Speltid 101 minuter
Land USA USA
Språk Engelska
IMDb SFDb

The Lords of Salem är en amerikansk skräckfilm från 2012, skriven och regisserad av Rob Zombie. Filmen handlar om ett coven häxor som hemsöker Salem, Massachusetts.[1]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Under Häxprocesserna i Salem avrättades 25 oskyldiga människor för häxeri, men pastorn Johnathan Hawthorne och bröderna Magnus upptäckte sex riktiga häxor i färd med människooffer som de tog till fånga och brände. 300 år senare råkar DJ:n Heidi Hawthorne spela en vinylskiva som bär på en förbannelse och väcker Salems Herrar till liv och de är ute efter blod...[2]

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Rob Zombie har förklarat att det här var den första film han gjort där han haft fullständig kreativ frihet och att det skulle bli hans mörkaste film.[3] En trailer visades under en konsert med Rob Zombie[4], han har även gjort en låt med namnet "The Lords of Salem" som finns med på albumet Educated Horses.

Musik[redigera | redigera wikitext]

Filmens musik komponerades av rockgitarristen John 5 och gjorde i samma stil som skräckmusiken i filmer som Suspiria och Exorcisten. Låten All Tomorrow's Parties av The Velvet Underground spelas även i filmen.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://robzombie.com/movies/the-lords-of-salem/
  2. ^ ”Arkiverade kopian”. Arkiverad från originalet den 23 maj 2012. https://web.archive.org/web/20120523102207/http://famousmonstersoffilmland.com/2012/01/09/more-lords-of-salem-images-from-rob-zombie/. Läst 17 juni 2012. 
  3. ^ Fleming, Mike. ”Rob Zombie Bewitched by ‘Lords of Salem’”. Deadline. http://www.deadline.com/2010/09/rob-zombie-bewitched-by-lords-of-salem/. 
  4. ^ Barton, Steve. ”Rob Zombie Bewitched by ‘Lords of Salem’”. Dread Central. http://www.dreadcentral.com/news/55547/take-shaky-peek-trailer-rob-zombies-lords-salem/.