The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer
Avsnitt av Simpsons
Avsnittsnummer Säsong 18
Avsnitt 379
Regissör Michael Marcantel
Manus Bill Odenkirk
Produktionskod HABF15
Originalvisning 10 september 2006
Show runner(s) Al Jean
Avsnitt ur säsong 18
10 september 200620 maj 2007
 1. "The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer"
 2. "Jazzy and the Pussycats"
 3. "Please Homer, Don't Hammer 'Em..."
 4. "Treehouse of Horror XVII"
 5. "G.I. (Annoyed Grunt)"
 6. "Moe'N'a Lisa"
 7. "Ice Cream of Margie (With the Light Blue Hair)"
 8. "The Haw-Hawed Couple"
 9. "Kill Gil: Vols. 1 & 2"
 10. "The Wife Aquatic"
 11. "Revenge is a Dish Best Served Three Times"
 12. "Little Big Girl"
 13. "Springfield Up"
 14. "Yokel Chords"
 15. "Rome-old and juli-eh"
 16. "Homerazzi"
 17. "Marge Gamer"
 18. "The Boys of Bummer"
 19. "Crook and Ladder"
 20. "Stop, or My Dog Will Shoot!"
 21. "24 Minutes"
 22. "You Kent Always Say What You Want"
Säsonger
1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · 8 · 9 · 10
11 · 12 · 13 · 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · 20 · 21 · 22 · 23

The Mook, the Chef, the Wife and Her Homer är det första avsnittet av den artonde säsongen av tv-serien The Simpsons, som på svensk tv (TV6) visades första gången 29 oktober 2007. Titeln på avsnittet är en parafras på filmen The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover som gjordes 1989.

Sammanfattning av avsnittet[redigera | redigera wikitext]

Efter att det uppdagas att den tystlåtne Michael i Barts klass är son till gangsterbossen Fat Tony gör alla sitt bästa för att behandla honom så artigt som möjligt. Lisa däremot blir vän med Michael och uppmuntrar hans stora intresse - matlagning, trots att Fat Tony vill att Michael tar över familjeverksamheten.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Medan Otto kör buss, ser han gruppen Metallica, vars buss verkar ha gått sönder. Han stannar direkt och frågar sig själv om han är drogad, men då dyker en liten drake upp och berättar för honom att det är på riktigt. Han går därför ur bussen för att hämta upp dem.

Bart kapar bussen och kör till skolan, och missar chansen att rocka med Metallica när bandet väljer att åka med Hans Moleman istället. Moleman påstår att han brukade ligga med Lars mormor. Otto, som nu är ilsken för att han inte fått åka med Metallica kommer springande till skolan och slår Bart. Rektor Skinner hindrar Otto från att slå Bart och förbjuder Otto att köra skolbussen. På grund av detta får föräldrarna skjutsa barnen till skolan, och med är också en tystlåten kille, Michael. Michael är utstött och Nelson (som åker med i bussen) retar honom. När Marge kör tillbaka till Michaels hus, för att hämta hans mattebok, kommer hans pappa som visar sig vara Fat Tony, ledaren för Springfields maffia. Sedan Fat Tony gett boken till Michael, blir Nelson rädd och försäkrar Michael att han bara skojade lite när han retades.

Nyheten om Michaels familj sprider sig, och alla försöker undvika dem. Lisa sätter sig bredvid den ensamme Michael i matsalen och de blir vänner. Hon märker att Michael är en talangfull kock och att det verkar vara hans drömyrke. Efter skolan kör Fat Tony barnen hem, men på vägen attackeras de av några som jobbar för Calabresi family, Fat Tonys fiender. Han lyckas bli av med dem och när de anländer till familjen Simpson hus, bjuder Michael över Lisa och hennes familj på middag. När de väl är där, kommer några Calabresis för att prata med Fat Tony. Fat Tony förklarar för dem att om de dödar honom kommer hans son Michael att ta över hans plats och tänka ut en brutal hämnd. Samtidigt serverar Michael sufflé till familjen Simpson. Sedan går han till rummet bredvid och serverar gangstrarna, som älskar maten, men blir överraskade när de får reda på att Michael har gjort den. De börjar genast skratta åt honom och ger sig av. Fat Tony skäller ut Michael för att ha gjort honom till åtlöje inför sina fiender. Plötsligt blir Fat Tony attackerad av en helikopter som körs av hans fiender och som skjuter honom i ryggen.

På sjukhuset ligger Fat Tony medvetslös, och Johnny Tightlips förklarar för de andra att nu när bossen är medvetslös, skulle hans fiender kunna försöka att avsluta sitt jobb. Han förklarar för Michael att han borde fortsätta Fat Tonys jobb. När Michael säger att han inte vill, erbjuder Homer sig att ta över hans pappas jobb. Han och Bart bestämmer sig för att göra skitjobbet. Michael märker hur makten gör Bart och Homer galna. Homer och Bart stjäl en lastbil och de tänker också ut en plan för hur de ska döda Flanders. Michael försöker få stopp på det. En kväll bjuder han in Fat Tonys fiender till Homers garage på middag, där han informerar dem om att de vunnit, de får alla hans pappas territorier om de lovar att inte skada hans eller Lisas familj. De applåderar hans beslut, men dör sedan av maten Michael tillagat. Marge märker att maten är förgiftad, då blir Michael förkrossad eftersom en kocks största mardröm inträffat. Hemma hos Michael gratulerar Fat Tony Michael för att ha eliminerat deras fiender. Utanför frågar Lisa Michael varför han inte berättade sanningen för Fat Tony. Michael säger till henne att aldrig lägga sig i hans jobb. Han går in i nästa rum, där Jimbo Jones, Dolph och Kearney står. Kearney stänger dörren, Lisa öppnar dörren igen och får se att Michael leker med sina leksaksbilar.

Extra fakta[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]