Plan Three

Från Wikipedia
(Omdirigerad från Triggers)
Hoppa till: navigering, sök
Plan Three
BakgrundSverige Stockholm, Sverige
GenrerAlternativ rock, postgrunge, powerpop
År som aktiva2000 – idag
SkivbolagNinetone Records
WebbplatsOfficiell webbplats
Medlemmar
Jacob Lovén
Tommie Hammar
Mathias Garneij
Peter Kjellin
David Clewett
Kristoffer Folin
Tidigare medlemmar
Mattias Willis
Andreas Malm
Andreas Henriksson

Plan Three är ett svenskt alternativt rockband med elektroniska influenser från Stockholm, som bildades 2000.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Plan Three är ett band från Stockholm som bildades runt millennieskiftet ur två andra band, av barndomsvännerna Jacob Lovén, Tommie Hammar, Mathias Garneij, Andreas Malm och Mattias Willis. Under åren som följde producerade bandet demos kontinuerligt, ofta i samarbete med kompisen och låtskrivaren/producenten David Clewett. Samtidigt genomförde de även spelningar regelbundet, i synnerhet i Stockholms-området, samt på diverse andra orter i landet.

Med tiden utvecklades bandets stil från en lugnare, pop-inspirerad 90-talsrock till en mer hårdare spelstil och influenser från alternativ metal, speciellt från den amerikanska musikscenen. Detta gjorde så småningom att basisten Mattias Willis valde att lämna bandet för att fortsätta med den mer pop-influerade musikstilen med sitt nuvarande band Mindless.

Bandet kontaktade basisten Peter Kjellin som blev ny medlem och ungefär samtidigt blev även David Clewett fast medlem i bandet som keyboardist. Efter att ha uppmärksammats vid en lokal bandtävling för osignade band fick de kontrakt med ett bokningsbolag och började att mer aktivt spela runtom i landet.

Hösten 2007 följde de med som förband till bandet Takida på inledningen av deras höst-turné, bland annat på slutsålda spelningar på Lisebergshallen i Göteborg och Arenan i Stockholm. Samtidigt släpptes bandets debutsingel Achilles Heel på skivbolaget Dogmatic, med distribution via Universal Music[1]. Förutom titelspåret innehöll den även låten "Save Me".

I slutet av 2007 valde trummisen Andreas Malm att lämna bandet och ersattes av nya trummisen Andreas Henriksson. Under våren och sommaren 2008 arbetade bandet med nytt låtmaterial och gjorde endast några enstaka spelningar, bland annat på Peace & Love-festivalen i Borlänge. En ny låt med titeln Triggers dök upp i slutet av augusti.

I november 2008 spelade bandet som support åt 3 Doors Down på Arenan i Stockholm[2] och i juni 2009 stod det klart att bandet skrivit på för skivbolaget Ninetone Records[3] och inlett ett samarbete med dess producent Patrik Frisk (Takida, Crashdïet, April Divine mfl.) för att släppa singeln Still Broken den 17 juni och ett fullängdsdebutalbum. Under hösten 2009 spelades singeln flitigt på radiostationen Bandit Rock, och bandet gjorde flertalet spelningar runt om i landet och var även förband till danska bandet Mew, när de spelade på Cirkus i Stockholm[4]. Skivan Screaming Our Sins släpptes 25 november samma år[3].

Under sommaren 2010 spelade bandet på Pier Pressure i Göteborg på samma scen som band såsom The Sounds, HIM och 30 Seconds To Mars - under sommaren släpptes nya singeln Brush It Off som spelats i radio på såväl Bandit Rock som P3. Trummisen Andreas Henriksson valde att lämna bandet under hösten och ersattes tillfälligt av originaltrummisen Andreas Malm på bandets kvarvarande spelningar under året. I början av 2011 meddelades att bandet rekryterat en ny trummis - Kristoffer Folin som även arbetar som låtskrivare och producent i den Stockholmsbaserade studion Ramtitam och tidigare spelat bland annat i det progressiva alternativrockbandet Melaina. Kort därefter gav sig bandet ut på sin turné "Touring Our Sins" runtom i Sverige.

2011 släpptes en EP med titeln "The Signal - Part One" följt av en längre paus och i november 2014 var bandet tillbaka igen med en ny singel, "When Everything Comes To An End". För tillfället är bandet på gång att slutföra sitt andra fullängdsalbum som väntas släppas 2016.

Medlemmar[redigera | redigera wikitext]

Nuvarande medlemmar
Tidigare medlemmar
  • Mattias Willis – basgitarr (20002006)
  • Andreas Malm – trummor (20002007)
  • Andreas Henriksson – trummor (20082010)

Diskografi[redigera | redigera wikitext]

Studioalbum
EP
Singlar

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ hitparad.se: Plan Three – Achilles Heel Arkiverad 1 maj 2013 på WebCite
  2. ^ last.fm: Plan Three på Arenan/Fryshuset
  3. ^ [a b] Ninetone Records webbplats Arkiverad 14 juli 2011 hämtat från the Wayback Machine.
  4. ^ MyNewsDesk: MEWs konsert på Cirkus närmar sig - Supportar gör Plan Three

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]