Two World Trade Center

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Two World Trade Center den 30 januari 2011.
Two World Trade Center den 5 januari 2013.
Den här artikeln handlar som den nya skyskrapan, för gamla World Trade Centers södra torn, se World Trade Center.

Two World Trade Center även kallat Faith Tower eller 200 Greenwich Street är en av de nya kontorsbyggnader som byggs på Ground zeronedre Manhattan i New York, USA som en del av det nya World Trade Center.

Byggnaden kommer att ligga där 9-våningshuset 5 World Trade Center en gång låg och ersätta gamla World Trade Centers södra torn (WTC 2), den kommer att bli 387 meter hög upp till taket och ytterligare 24 meter inräknat antenn/spira och ha 88 våningar. Det blir därmed den tredje högsta byggnaden i New York efter One World Trade Center och 432 Park Avenue om man räknar in total höjd.

Byggnationen startade under sommaren 2010 men har tillfälligt avbrutits, den skulle ursprungligen ha stått klar 2015 men kommer troligtvis att vara färdig någon gång under 2016 eller senare, dock troligtvis före 2020.

Byggnaden kommer att vara uppdelad i fyra sektioner och ha ett lutande tak, vilket kommer att ge den en form av fyra diamanter sett från toppen. Den byggs med samma teknik som One World Trade Center med en stark inre stomme med balkar ut till väggarna och öppna golvytor.

Arkitekturen med det lutande taket är tänkt för att byggnaden ska släppa förbi allt solljus mot minnesmärket den 11 september varje år.

Det kommer eventuellt att byggas en restaurang högst upp i byggnaden.