Ulrika Nilsson (journalist)

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ulrika Nilsson
Ulrika Nilsson på Kristallen-galan 2013.
Född 19 juni 1965 (51 år)
Nationalitet Svensk
Yrke/uppdrag Journalist

Ulrika Nilsson, född 19 juni 1965, är en svensk journalist och nyhetsankare som idag arbetar för TV4 och som tidigare varit verksam för CNN, TV3, SVT och diverse lokala amerikanska kanaler. Hon har en amerikansk journalistexamen.

Utbildning och karriär[redigera | redigera wikitext]

Nilsson studerade journalistik vid University of Kansas i USA under fyra år och gick ut 1989. Hon arbetade därefter som reporter på den lokala ABC-stationen i Topeka och på NBC-stationen i Kansas City.[1] Därefter flyttade hon till Sverige för att arbeta med Lyckohjulet i TV3, TV4:s Go'morron och för TV2 i Göteborg.

Vid starten av TV4:s Go'morron, nuvarande Nyhetsmorgon, 1992 började hon som väderpresentatör[2] 1993 fotograferades hon för tidskriften Magazine Café.[3]

Efter Nyhetsmorgon flyttade hon till Atlanta för att arbeta på CNN. Hon inledde karriären inom bolaget med att skriva nyheter åt andra ankare. Nilsson bodde i USA i flera år tillsammans med sin mor. Nilsson värvades därefter tillbaka till TV4 för att bli ett av kanalens nyhetsankare i TV4 Nyheterna. Nilsson återvände till TV4 i januari 2000 för att leda det nya utökade programmet Nyhetstimmen tillsammans med Bengt Magnusson. Nyhetstimmen lades ner innan året var slut, men Nilsson är fortfarande (2016) programledare i Nyheterna.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Aftonbladet Kvinna: ”Jag har saknat min mamma”, 23 januari 2000
  2. ^ från september 2000.
  3. ^ Expressen