Hoppa till innehållet

Unknown (film)

Från Wikipedia
Unknown
(Unknown)
GenreAction
Thriller
RegissörJaume Collet-Serra
ProducentJoel Silver
Leonard Goldberg
Andrew Rona
ManusOliver Butcher
Stephen Cornwell
Didier Van Cauwelaert (roman)
SkådespelareLiam Neeson
Diane Kruger
January Jones
Aidan Quinn
Bruno Ganz
Frank Langella
OriginalmusikJohn Ottman
Alexander Rudd
FotografFlavio Labiano
ProduktionsbolagWarner Bros.
DistributionWarner Bros.
Premiär2011
Speltid113 min
LandKanada
Frankrike
Japan
Storbritannien
Tyskland
USA
SpråkEngelska
Tyska
Turkiska
Arabiska
Intäkter135 710 029 amerikansk dollar och 63 686 397 amerikansk dollar
IMDb SFDb Elonet

Unknown är en amerikansk-brittisk-kanadensisk-fransk-japansk-tysk action-thriller från 2011 i regi av Jaume Collet-Serra med Liam Neeson i huvudrollen.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Dr. Martin Harris (Liam Neeson) och hans fru Elizabeth (January Jones) har precis anlänt till Berlin för en viktig presentation som kommer att revolutionera världen. När de kommer fram till hotellet i sin taxi märker Martin att hans portfölj är borta och han misstänker att den kanske blev kvarglömd på flygplatsen och tar en annan taxi för att åka tillbaka igen. Men en bil framför dem tappar ett stort skåp och taxiföraren måste väja undan för att inte köra på det, och kör istället ner i floden Spree och Martin hamnar i koma och körs till ett sjukhus där han fyra dagar senare vaknar upp och har svårt att minnas vissa saker. Han vet i alla fall att han har en fru som han lämnade på hotellet och undrar om hon har hört av sig. När läkaren berättar att hon inte gjort det övertygar Martin läkaren att skriva ut honom så han kan söka upp sin fru igen. Väl på hotellet får han dock problem då det redan finns en Dr. Martin Harris där och när hans fru inte känner igen honom börjar han misstänka att någon har stulit hans identitet och hotar hans fru till tystnad. Nu måste Martin skaffa fram bevis som visar att han är den riktiga Dr. Martin Harris samtidigt som bedragarna hela tiden är honom tätt i hälarna för att röja undan honom.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Tagline[redigera | redigera wikitext]

  • Ernst Jürgen: "In the Stasi, we had a basic principle: ask enough questions and a man who is lying will eventually change his story. But the man who tells the truth cannot change his, however unlikely his story sounds."
  • Rodney Cole: "There is no Martin Harris. He doesn't exist."

Rollista (i urval)[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]