Hoppa till innehållet

Användardiskussion:Armenica

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia

Välkommen till Wikipedia! Tack för ditt/dina bidrag. Jag hoppas att du ska trivas här.

Visste du att Wikipedia bara har fem grundprinciper? Råd och tips hittar du i introduktionen. Om du har några frågor kan du ställa dem här eller kontakta någon av våra faddrar. Se även Wikipedia:Hjälp.

Bildlicens och källa?[redigera wikitext]

Hej! Någon eller några bilder som du har laddat upp har ofullständig information vad gäller tillstånd för Wikipedia att använda dem. Två saker behöver anges för varje bild: licens för upphovsrätt (under vilka regler Wikipedia får använda bilden) och källa. Bilder med oklar upphovsrätt kommer småningom att raderas.

Är det du själv som tagit fotot eller ritat bilden kan du skriva "Foto: [[Användare:Ditt användarnamn|Ditt namn]]", så skapas en länk till din användarsida från bilden. Om bilden kommer från en webbplats är enklaste sättet att ange källan att länka dit. Om den kommer ur en bok, kan du skriva in titel och författare. Om du inte själv äger rättigheterna till bilden bör du kontakta upphovsrättsinnehavaren och, om du får tillåtelse att använda bilden, lägga in en länk till godkännandet. Notera att man inte bara bör fråga "får jag använda din bild på Wikipedia", för i allmänhet läggs bara bilder upp på Wikipedia som det är fritt fram att även sprida vidare, både på nätet och i andra medier.

De vanligaste licenserna för upphovsrätt är {{PD}} och {{GFDL}}. Flera varianter på bildlicenser finns på Meddelanden för upphovsrätt. Kort och förenklat innebär PD (från engelskans public domain) att bilden inte ligger under någon upphovsrätt, medan material under GFDL får användas fritt så länge man inte hindrar andra från att fritt använda allt man skapar med hjälp av materialet. Det här med upphovsrätt är inte helt enkelt - om du undrar något, kan du fråga på Wikipedia:Frågor om bilder eller kontakta mig på min diskussionssida./Nicke L 10 februari 2006 kl.00.52 (CET)

Hej!

Jag har använt wikipedia ett bar tag nu och tycker att idén och informationen är av första klass. Men en sak jag inte har riktigt fattat än är hur man ska på ett enkelt sätt kontakta folk! Så få se hur det här går...

Kartorna uppladdade av mig är producerade av oss själva (Armenica.org) och ägs därmed av oss. Det är fritt fram att anävnda dem av vem som helst, bara de vanliga copyright-bestämmelserna respekteras (får ej ändras, redigeras och det ska framgå att vi är ägare till kartan).

Jag har kollat runt men inte hittat en enda bild som skulle uppfylla vårt exempel.

är {{cc-by-sa-2.5}} rätt tag i detta sammanhang? Kan man lägga till extra text till detta tag.

Mvh,

Vahagn Avedian

Hej, det går bra att svara på frågor på den sida där frågan ställs, i det här fallet din användardiskussionssida. Det är det vanligaste sättet. Om du vill kontakta någon annan användare kan du göra det på den användarens diskussionssida.

Tyvärr verkar det inte som de förbehåll som du nämner stämmer överens med någon licens som godkänns på svenska Wikipedia. Vi kan nog inte ha kartorna här om de inte får ändras och redigeras. Även cc-by-sa-2.5 tillåter ändringar av bilden, som jag förstår det. Jag skulle alltså tro att vi måste radera bilderna härifrån. Det finns andra användare här som är mer insatta i sådana frågor än jag, så om du vill veta mer om det kan du t ex fråga på Wikipedia:Frågor om bilder./Nicke L 13 februari 2006 kl.09.36 (CET)


Tack för svaret! Men jag måste säga att den tolkningen som du skriver här verkar rätt kosntigt. Vårt mål är att informera om Armenien och tillförse allmänheten med material men jag vill (av uppenbara skäl) inte att folk ska in i våra kartor, ändra, redigera eller radera vårt namn från kartorna. Att tillhandahålla gratismaterial är en sak, men att inte kunna garantera sig om det presenterade materialets upphovsrätt och innehållsintegritet verkar ett uppenbart hål i tanken med wikipedias policy om material som får presenteras här.

Jag skulle gärna dela med oss våra kartor och bidra till wikipedias innehåll, men inte om andra kan ta och klippa och klistra i dem efter eget tycke.

Mvh,

/Vahagn

Liksom det är tillåtet att ändra i artiklar medför ordet "fri" i "den fria encyklopedin" att man får ändra i bilder. Fri betyder inte fri från kostnad utan fri från kedjor. Jag hoppas ändå att ni finner i era hjärtan att dela med er av era kartor, för de är mycket tjusiga! —CÆSAR 13 februari 2006 kl.10.16 (CET)


Tack för bertömmet! Nu är det inte så att jag är rädd för att man ska hugga tag i just våra kartor och ändra dem helt, men hoppas att poängen i resonemanget gick fram. Jag kommer att sägga detta tag på våra kartor i brist på annnat relevant tag. /Vahagn

Om det är du som äger upphovsrätten till bilden kanske du ska skriva så det framgår lite mer tydligt.. --Notwist 28 februari 2006 kl.12.40 (CET)


Framgår det inte?! "Copyright 2005 Armenica.org" står i texten och även på själva kartan längst ner till höger. Ska man skriva annorlunda eller på någon annan plats? /Vahagn