Valbo HC

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Valbo HC
HemortValbo, Sverige
Grundad20 juni 2007
LagfärgerGrön, Svart
         
Matchställ
Kit left arm icehockey thininnerwhite.png
Matchställ
Kit body vneck valbohc 2.png
Matchställ
Kit right arm icehockey thininnerwhite.png
Matchställ
Matchställ
Kit IH socks white h 3stripes 3.png
Matchställ
Hemmadräkt
Matchställ
Kit left arm icehockey thininnerwhite.png
Matchställ
Kit body vneck valbohc away.png
Matchställ
Kit right arm icehockey thininnerwhite.png
Matchställ
Matchställ
Kit IH socks white h 3stripes 3.png
Matchställ
Bortadräkt
HemmaplanNickBack Arena
SportchefSportkommittén
TränareMagnus Eriksson assisterad av [?]] och [?]]
SupportrarWahlbo Green Harvesters
WebbplatsValbo HC

Valbo HC, Valbo Hockey Club är en ishockeyförening i Valbo. Klubben var en del av Valbo AIF fram till 2007 då ishockeysektionen drog sig ur föreningen och bildade Valbo HC. Valbo HC:s matchdräkter har färgerna Grön/Svart (Hemmaställ) (Vit/Svart) (Bortaställ)

A-lag[redigera | redigera wikitext]

Valbo HC:s A-lag spelar för närvarande (2012/2013) i Division 1C som tillhör Sveriges tredje högsta ishockeyliga. Laget spelade i ligan i 13 raka år, från ligans grundande 1999 till säsongen 2010/2011 då de blev nedflyttade till Division 2 Västra A. Redan följande säsong, 2011/2012, tog de sig tillbaka till Division 1C efter att ha placerat sig på en 1:a plats i grundserien och en 1:a plats i kvalserie C.

Laget lyckades för första gången 2009 ta sig till den Allsvenska kvalserien men lyckades inte kvala sig uppåt i seriesystemet.

Placering de senaste åren[redigera | redigera wikitext]

Ungdomar och juniorer[redigera | redigera wikitext]

Valbo HC har en aktiv ungdomsverksamhet med lag A-Juniorer och B-Juniorer som spelar i J20-Elit och J18-Elit. Ungdomslag från 9 år och uppåt samt knattelag finns även i klubben. På senare år har det införts flickhockey i klubben där ett tiotal tjejer spelar i olika åldrar.

Sommarhockeyskola[redigera | redigera wikitext]

Valbo HC arrangerar för nionde året i rad sommarhockeyskola för ungdomar födda 1994-1998. Det arrangeras även Girls Hockey Camp som är den enda hockeyskolan i hela Sverige som enbart vänder sig till flickor. Man har även Goalie Camp som är den enda målvaktskolan i mellansverige.

Hemmaarena[redigera | redigera wikitext]

Den 14 december 1999 invigdes Valbo Ishall, som den 281:a ishallen i Sverige. Hallen hade då endast ståplatsläktare, men sittplatser byggdes några år senare. Valbo Ishall bytte sedan namn till Toyotahallen och det var namnet på arenan fram till januari 2008, då en ny arenasponsor köpte namnrättigheterna och ishallen döptes om till Borr & Tång Arena. Kapaciteten på arenan är nu 750 personer som också är publikrekordet. Rekordet togs den 8 mars 2008 mot Mariestad Bois Hockey i Playoff 3 till Allsvenska Kvalserien.

Den 28 augusti 2011 döptes arenan om igen och fick namnet NickBack Arena, eftersom Nicklas Bäckström övertog rollen som officiell sponsor för de fem kommande åren.

Wahlbo Green Harvesters[redigera | redigera wikitext]

Valbo HCs officiella supporterklubb Wahlbo Green Harvesters bildades 2004.

Spelarprofiler[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]