Valtech

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Valtech
TypAktiebolag
HuvudkontorParis, Frankrike
NyckelpersonerJean Yves Hardy, grundare och styrelseordförande
Olivier Cavrel, VD
BranschIT-konsultbolag
Antal anställda1 600
Historia
Grundat1993
Ekonomi
Omsättning185 miljoner euro (2015)
Övrigt
Webbplatswww.valtech.com

Valtech är en global digital byrå med cirka 1600 anställda runtom i världen[1] som jobbar med tjänster och lösningar för webb, mobila enheter och andra digitala kanaler. Valtechs konsulter är specialiserade inom områdena service design, strategi och teknik och företaget har lång erfarenhet av att jobba lättrörligt med metoder som agil systemutveckling, scrum och lean.

Företaget grundades 1993 i Frankrike och har idag verksamhet i Europa, Asien, Nordamerika och Australien, med kontor i Paris, Toulouse, London, Manchester, Düsseldorf, Frankfurt, München, Köpenhamn, Århus, New York, Dallas, Boston, Sydney och Bangalore. Namnet Valtech står för "Value trough Technology" - att skapa värde med hjälp av teknik.

Företaget har omkring 260 anställda i Sverige.[1] Huvudkontoret ligger i Stockholm och företaget har även kontor i Malmö, Göteborg och Uppsala. Valtech har bland annat vunnit priser som Internet world top 100 och Svenska designpriset. 2014 utsågs Valtech till Sveriges Bästa Arbetsgivare[2] i en undersökning gjord av Universum [3].

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] ”Om - Valtech”. valtech.se. https://valtech.se/om/. Läst 26 april 2016. 
  2. ^ ”Sveriges Bästa Arbetsgivare 2014 - Universum”. universumglobal.com. http://universumglobal.com/se/sveriges-basta-arbetsgivare-2014/. Läst 26 april 2016. 
  3. ^ Universum

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]