Viarelli

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Viarelli var från början en privatägd, italiensk, MC- och scootertillverkare. Företaget grundades av Franco Gallardo, tidigare vice designchef på en av Italiens mest kända MC tillverkare.
Företaget grundades 2004 och följer den affärsmodell som Apple, Dell, HP och många andra stora tillverkare har, dvs att teknisk utveckling och design styrs ifrån hemmamarknaden men hela produktionen ligger i Kina (PRC).

Ägarbyte[redigera | redigera wikitext]

2005 köptes företaget och varumärket Viarelli av SWEBIKE - North European Trust AB, ett svenskägt företag beläget i Åstorp i södra Sverige. Swebike är importör för Viarelli i Sverige och säljer produkterna genom ett återförsäljarnät med ca 100 försäljningsrepresentanter runt om i landet. Swebike har även ett annat eget varumärke under sig som även det säljs genom sina återförsäljare. Detta varumärket är Ten7®, som är en känd tillverkare på Dirtbike och mindre ATV. www.swebike.se

Viarelli är idag ett av de största scootermärkena i Sverige. Viarelli står för ca 20 % av den svenska marknaden på nya mopeder, vilket gör dom till det 2:a största märket idag efter Baotian.[källa behövs] Viarelli har varit mest framgångsrika med tillverkning av mopeder och både större och mindre scootrar. Produkterna kännetecknas ofta av tidsenlig modern design och senaste tekniken som tex LED lampor. Ofta används både italienska namn och färger på deras scooter modeller, detta visar tydligt att Viarelli's rötter härstammar från Italien.

Ny inrikting och breddning av varumärket Viarelli[redigera | redigera wikitext]

2010 startade Viarelli med egen försäljning av större fyrhjulingar på marknaden. GTX heter deras stora 500cc ATV, och GTU kallas deras 500cc UTV för. (Utility Terrain Vandalizer) Viarelli tillverkar även mindre ATV, bland annat en mycket populär barnfyrhjuling i 90cc som finns i olika utföranden. Enligt Swebike så är de idag troligtvis störst på denna typen av fordon till barn. Viarelli kan idag erbjuda egna fyrhjulingar från 90cc upp till 600cc. Nyhet för 2014 var en ny UTV med en modern CF motor på 600cc med insprutning som heter Viarelli Adventure. Alla fordon är designade och utvecklade av Viarelli i Sverige, med produktionen förlagd i Asien (PRC).

El-cyklar Viarelli / Ten7[redigera | redigera wikitext]

Sedan 2014 så tillverkar även Viarelli el-cyklar! De är ganska nya på detta så än så länge finns det ingen statistik på deras försäljning. Enligt uppgift så kommer deras el-cyklar utrustas med kända produkter som t.ex. Shimano, Tektro, Velo, Maxxis, samt med kvalitetsbatterier från Samsung på 36v. Enligt Swebike så siktar de på att bli en av de 10 största el-cykeltillverkarna inom 5 år. Detta tror de sig kunna uppnå genom att bredda sin cykel sortiment för att alla ska kunna hitta en Viarelli som passar just deras behov. De är idag ett av de få märkena som har en eldriven FATBIKE på marknaden med sin Ten7 som sticker ut bland alla andra tillverkare och modeller. De ämnar även öka antalet återförsäljare på cyklar genom att arbeta mer inriktat mot handlare i cykelbranschen. Slutkunden kommer erbjudas mervärden genom att få bättre utrustning på köpet på sina el-cyklar samt Viarelli kommer prissätta sina el-cyklar strategisk billigare än konkurrenterna med bra garantivillkor.