Vistaprint

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Logo.

Vistaprint är ett internationellt tryckeriföretag som med hjälp av internet tar emot beställningar på reklamprodukter och andra marknadsföringstjänster till småföretag och konsumenter. Företaget har tryckerier i Kanada, Australien och Nederländerna, har över 3700 anställda och omsätter 1020 miljoner dollar (2012)[1].

Verksamhet[redigera | redigera wikitext]

Vistaprint är baserat i Venlo, Nederländerna.[2] Det har över 4 100 anställda globalt. Företagets amerikanska kontor finns i Lexington i Massachusetts och dess europeiska kontor i Barcelona. De tre tryckerierna, som har en total produktionsyta på över 74 000 m², ligger i Deer Park, Victoria, Australien, Windsor, Kanada och i Venlo i Nederländerna.

Företaget har kritiserats[3] och även dömts[4] för sina marknadsföringsmetoder.

Historia[redigera | redigera wikitext]

Den nuvarande verkställande direktören Robert Keane grundade Vistaprint i Paris 1995, direkt efter sin examen på INSEAD Business School. Eftersom vanliga tryckerier normalt bara tryckte i tusental, något som många småföretag inte hade råd med, tyckte sig Keane här se en nisch inom tryckindustrin och utvecklade en plan under studietiden. Vistaprint samlar många liknande små beställningar i större grupper, varför kunderna kan beställa i små volymer. Internet används som medium och grafisk design erbjuds via en "designstudio" där kunderna själva designar produkterna inom de ramar som ges av standardvalen.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]