Hoppa till innehållet

Vita huset nästa?

Från Wikipedia
Vita huset nästa?
OriginaltitelThe Powers That Be
GenreSitcom
Skapad avDavid Crane
Marta Kauffman
MedverkandeJohn Forsythe
Holland Taylor
Eve Gordon
Peter MacNicol
Valerie Mahaffey
Elizabeth Berridge
David Hyde Pierce
Joseph Gordon-Levitt
Robin Bartlett
Musik"The Powers That Be" framförd av Stephen Bishop
Antal avsnitt21
Längd (per avsnitt)30 minuter
Antal säsonger2
LandUSA
SpråkEngelska
Produktion
ProduktionsbolagNBC
Sändning
OriginalkanalNBC[1]
Originalvisning7 mars 1992
16 januari 1993
Externa länkar
IMDb

Vita huset nästa? (engelska: The Powers That Be) är en amerikansk sitcom som sändes av det amerikanska tv-nätverket NBC mellan 1992 och 1993. Den har i Sverige visats på TV2 med start hösten 1992.[2]

Handling[redigera | redigera wikitext]

Serien är en satir över det politiska etablissemanget i Washington, D.C. och handlar om den amerikanska senatorn William Powers, hans statushungriga och manipulativa hustru Margaret som behandlar deras hembiträde Charlotte med förakt och styr sin godtrogne make.

Deras dotter Caitlyn som har ätstörningar och är gift med Theodore Van Horne, en politiker som är suicidal. Deras son Pierce, som är intelligent och mogen för sina unga år, tvingas ta hand om sina neurotiska och obalanserade föräldrar.

Mitt i allt detta dyker Sophie Lipkin, senatorns utomäktenskapliga dotter upp och överraskar familjen med att flytta till Washington där hon kommer allt närmre sin far och blir en viktig del av hans liv och arbete.

Senatorns personal inkluderar en intelligent och vacker jurist, Jordan Miller, som också är Powers älskarinna och den felfria medhjälparen Bradley Grist, vilka också har senatorn i sitt grepp.

Rollista i urval[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Powers That Be, The”, The Complete Directory to Prime Time Network and Cable TV Shows 1946–Present, åttonde utgåvan, oktober 2003, ISBN 978-0-345-45542-0.[källa från Wikidata]
  2. ^ https://smdb.kb.se/catalog/search?q=Vita+Huset+n%C3%A4sta+typ%3Atv&sort=OLDEST

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]