Wikipedia:Disposition/Artikelmallar

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Huvudsida: WP:Disposition

Olika mallar[redigera | redigera wikitext]

Det finns flera artikelmallar som du kan använda för en artikel:

Ibland finns förslag på artikelupplägg på ett projekt inom området. Ofta kan man även ta en artikel inom ett närliggande ämne som mall för disposition av en artikel.

Tidigare fanns också en WP:Artikelmall, men den är nu historiemärkt och gäller alltså inte. Sidan ansågs inte i sitt nuvarande skick fungera som det var tänkt.

Att använda mallarna[redigera | redigera wikitext]

Lämpligen använder du någon av mallarna (eller artikeln du valt till mall) genom att öppna den i redigeringsläge i ett annat webbläsarfönster. Så länge du inte sparar mallartikeln gör det inget om du råkar ändra i den.

När du klickat en rödlänk eller på annat sätt öppnat en redigeringsruta för den nya artikeln kan du kopiera över valda delar av mallartikeln (och på nytt kolla i den enligt behov). Skriv artikeln. Vid behov kan du söka rätt på andra mallartiklar och öppna dem på samma sätt som den första.

Använd förhandsvisningen för att se att din nya artikel ser ut som den skall. Om du har problem med wikisyntaxen och artikeln inte blir riktigt som du vill kan du ändå spara och sedan be om hjälp på artikelns, din eller någon annan användares diskussionssida (i de första fallen kan du lägga in koden ”{{Hjälp}}” för att påkalla uppmärksamhet).

Om du i misstag ändrat i en mallartikel kan du använda fliken ”historik” och länken ”gör ogjord” för att återställa den tidigare versionen.