Wikipedia:Projekt Psalmer/Deltagare/Agneta

Från Wikipedia

Agnetas Projektsida

[redigera

Resurser
Resurser
Resurser

Agneta[redigera | redigera wikitext]

Deltog i psalmprojeketet från 21 april 2006 kl.05.59 (CEST) till 14 augusti 2006 då jag avbröt min medverkan eftersom projektet livligt motarbetats, närmast saboterats, av andra WP-användare som har andra intressen men ändå närmast högljutt blandat sig i detta projekt. Huvudintresset är kvinnor och barn i psalmtexterna, men också kvinnor som psalmförfattare. Har tillgång till psalm- och sångböcker från Svenska Kyrkan och skilda frikyrkliga samfund.

Jag har en ganska stor samling av psalmböcker från Svenska kyrkan och några sena Koralböcker, Svenska Mässan och olika versioner av 1819 års psalmbok. Bl.a "Svenska Psalm-Boken med dess koraler och Religiösa sångstycken" tryck 1865 med noter. Min äldsta version av 1695 års psalmbok trycktes 1780. Jag har också några danska, norska, tyska och engelska psalmböcker från evangeliska kyrkor. Samt en samling sångböcker av pietistiskt och herrnhutiskt slag. Därutöver en samling äldre och nyare studier och populärvetenskapliga böcker om psalmer.


Min presentation på Wikipedia

Har deltagit sedan 2005 på wikipedia, där min signatur är densamma som här. Har tidigare skrivit artiklar om samhällssektorn och vårdsektorn. Är litterärt intresserad och mycket intresserad av språkets utveckling i relation till kvinnor och barn framför allt. Då är det närmast oundvikligt att fokusera på den rika källa med information som alla våra psalmböcker erbjuder.

När detta Projket Psalmer startade rådde ingen tvekan om att delta. Jag hoppas att fler ansluter för att projektets mål ska uppfyllas. Det är inte bara behjärtansvärt att hålla tillgången till önskade sånger fri. Det är också ett ypperligt vis att bereda tillgång till källinformation för alla som behöver eller önskar den. Eller genom länkarna underlätta tillgången på dessa källor.

Bra länkar
kommer ...