Wikipediadiskussion:Begäran om administratörsskap/LouiseR:s nominering

Sidans innehåll stöds inte på andra språk.
Från Wikipedia
Denna diskussion har flyttats hit eftersom den till sin helhet inte lever upp till Wikipedias etikett.

Jag är lite intresserad av att veta varför bbx och Shrimp inte stödjer nomineringen av LouiseR. Den fjättrade ankan 21 april 2004 kl.12.59 (CEST)

Jag kan naturligtvis inte prata för bbx, men mina skäl till att inte stödja nomineringen av "LouiseR" kommer från erfarenheter från Susning. I slutet på januari 2004 dök signaturen "HateBreed" upp på susning. Denna signatur redigerade och skapade artiklar om bland annat nazism och tredje riket och var väldigt snabb med att ge kraftigt negativa omdömen om andra susare. "HateBreed" skapade en hel del bråk kring sig själv och sina artiklar. Bland annat skrev HateBreed följande text på signaturen Pakypaska presentationssida: Pakypaska lider uppenbarligen av Aspergers syndrom, DAMP och är totalt CP-skadad!. Pakypaska hade upprepade gånger lyckats radera delar av texten till sidor som handlade om just Aspergers syndrom och DAMP.
HateBreed hamnade väldigt ofta i bråk med både andra susare och de klottrare som härjade på susning. Det hela gick så långt att Lars Aronsson (susnings administratör) fick säga till HateBreed på skarpen, varpå HateBreed faktiskt lugnade ner sig betydligt.
Efter någon veckas intensivt bråkande och redigerande bytte HateBreed signatur till "LouiseR". LouiseR bidrog med en mängd intressanta och välskrivna artiklar till susning och hamnade faktiskt inte i riktigt lika mycket bråk som LouiseRs alter-ego HateBreed.
När susning stängde och många susare gick över till Wikipedia gjorde LouiseR lika så. LouiseR fick ett rungande mottagande på svenska Wikipedia. En del i förklaringen till det överväldigande välkomnandet går troligen att finna i att LouiseR utger sig för att vara "av honkön" och att personen har en bild på en ung kvinna på sin presentationssida. LouiseR har mig veterligt inte uppgett någon könstillhörighet på susning, men LouiseRs presentationssida på Susning innehåller även den bilder på unga kvinnor.
Personligen uppskattar jag LouiseRs artiklar och alla de mycket positiva bidrag personen har gjort, men jag skulle inte vilja se en person som har lätt till att ta till personangrepp av typen "CP-skadad!" som administratör på Wikipedia. Jag ser hellre att LouiseR fortsätter att vara en uppskattad bidragsgivare och skribent, då detta förefaller vara något som personen har stor fallenhet för! // Shrimp 22 april 2004 kl.01.08 (CEST)
Jag kan inte bedöma vad LouiseR har eller inte har skrivit på susning.nu, eftersom jag inte brukar hålla till där. Jag utgår från vad jag sett här på Svenska Wikipedia, och här har hon skött sig bra. Skrivt bra artiklar och uppträtt trevligt, så jag anser henne vara förtjänt av att bli sysop. Men skulle hon eller någon annan administratörSvenska Wikipedia (mot förmodan) missköta sitt administratörsskap så finns alltid möjligheten att ta tillbaka det, om majoriteten av användarna anser så. Svenska Wikipedia har en till 100% demokratisk tillsättning och avsättning av administratörer. För övrigt kommer jag säkert att föreslå dig till sysop också, när du har deltagit en tid, gjort ett hyfsat stort antal redigeringar samt uppträtt hövligt och korrekt. mvh Den fjättrade ankan 22 april 2004 kl.01.30 (CEST)
Skälet till att jag skrev mitt inlägg var att du ställde en direkt fråga om mitt ställningstagande, och just att de flesta här på Wikipedia inte har kännedom om vad som hänt på susning. Personligen anser jag att folk ska få många chanser att bättra sig och att LouiseR säkert kan komma att göra ett bra jobb som administratör någon gång i framtiden, men att göra en bedömning efter bara några dagars iakttagelser kan vara vanskligt. // Shrimp 22 april 2004 kl.01.57 (CEST)
Det är helt OK. Vi har en demokratisk process, så får vi se var den slutar, och vi får hoppas att alla accepterar utgången. mvh Den fjättrade ankan 22 april 2004 kl.02.00 (CEST)
Jag anser att det Shrimp skriver här ovanför gränsar till eller helt enkelt ÄR personangrepp på mig. Bl.a. insinuationer om min könstillhörighet och att JAG skulle vara "HateBreed". Känns verkligen olustigt, Shrimp! LouiseR 22 april 2004 kl.01.18 (CEST)
Nej, särskillt lustigt är det väl ingen som tycker att det är. Att HateBreed och LouiseR är samma signatur har väl aldrig varit någon hemlighet på Susning? Hur kommer det sig att du förnekar det här? // Shrimp 22 april 2004 kl.01.22 (CEST)
Innan du börjar sprida (falska) rykten om andra wikipedianer, bör du ha fakta! Har det fallit dig in att det kan vara fler än en person som använder den dator jag sitter vid, d.v.s. har samma host och IP? LouiseR 22 april 2004 kl.01.27 (CEST)
Visst, så kan mycket väl vara fallet. Men om det finns illasinnade personer som har tillgång till din dator och uppkoppling så är väl frågan om inte administratörsskap hellre skall gå till personer som inte har illasinnade personer som aktiva användare av sina datorer och uppkopplingar? För övrigt skulle jag gärna vilja veta vad det är för falska rykten jag sprider om andra wikipedianer. Jag har verkligen inte för avsikt att sprida falska rykten, och är så lagd att jag mycket väl är beredd att ompröva mina åsikter och ställningstaganden. // Shrimp 22 april 2004 kl.01.38 (CEST)
Jag kan GARANTERA att det numera ENDAST är jag som har tillgång till datorn jag sitter vid. LouiseR 22 april 2004 kl.02.12 (CEST)

Då passar jag på att som motfråga undra varför ni tycker hon borde bli administratör? Man behöver väl inte ha större skäl för att rösta ja som att rösta nej. Jag tycker Användare:LouiseR tillför mycket bra till denna wikipedia. Dock tycker jag inte hon passar som administratör, inte ännu i alla fall tills hon lärt sig mera om hur wikipedia och dess community funkar.

Jag kan vara petig och ta några exempel.

1. Det som jag tycker är värst. Louise är inte snäll, jag gillar snälla människor. Hon använder ibland en ton vid diskussioner som är hostil, hon verkar uppenbart arg. Det tycker jag är störande och gör svenska wikipedia till ett mindre trevligt ställe. Och så är det lite av en jag-vet-bäst-mentalitet över henne. Som läsare (inte så aktiv skribent) på Susning.nu kan jag även hålla med om det som Shrimp säger. Hon tar lätt åt sig, blir uppretad och kommer med personliga påhopp.

2. Hon har laddat upp många bilder (till exempel Bild:Nattlinne1.jpg) och skriver att hon fått lov av det amerikanska företag som (jag antar) innehar upphovsrätten på bilden. att använda den så länge den inte används i kommersiellt syfte. I och med att bilden laddades upp på wikipedia godkändes det att den släpps under GNU FDL-licensen vilket betyder att vem som helst kan använda bilden - även så kommersiellt - så länge dom följer avtalet.

3. Hon har kopierat över artiklar från Susning.nu med motiveringen "jag har skrivit det mesta och dom andra bidragsgivarna har knappast nåt emot att jag kopierar hit den". Nej dom har knappast nåt emot det, men det är ändå principiellt fel.

Det var det, hoppas du inte tar illa upp Louise, jag uppskattar det mesta av dina bidrag och tycker det är fint att du jobbar på wikipedia. Men som du ser gillar jag inte dig speciellt mycket och det är inget jag förväntar mig att du ska göra heller.

bbx 22 april 2004 kl.01.35 (CEST)

Jag anser mig tvungen att svara på denna svada från Bbx! Om jag på Susning har verkat "hostil" och "osnäll" beror det på att min presentationssida där har saboterats otaliga gånger, det existerar c:a 550 versioner av den! Att ideligen få sin sida "smyckad" med bilder på grövsta tänkbara porr kan få vem som helst att tappa fattningen. Därtill har jag blivit utsatt för hot på Susning. Är det konstigt om man då ilsknar till? Om du, Bbx, anser att min överföring av artiklar från Susning och uppladdning av bilder är felaktig, så får du gärna radera samtliga! Men jag uppmanar dig att inte fortsätta med personliga påhopp, det klär ingen här inne!

LouiseR 22 april 2004 kl.01.53 (CEST)

Jag vill veta vad exakt du räknar som personliga påhopp i mitt förra inlägg. bbx 22 april 2004 kl.01.55 (CEST)

angående de nominerade

Kommentarer: Jag tror att det är mindre lämpligt, för att inte säga direkt olämpligt, att vi har två administratörer som synbarligen inte tål att 'se' varandra, utan i stort sett omedelbart (i ett fall 3 timmar, i det andra 5 minuter - så jag antar det handlar om genast då de såg nomineringarna) talar om att de inte stöder den andra. Och om de inte kan stödja varandra, hur ska vi då kunna tro på att de litar på varandra? Och om de inte litar på varandra... ja, jag erkänner, jag är rädd för (admin)-krig. (usch, vad jag avskyr att behöva använda sådana ord!) Sorry, LouiseR och bbx - inget ont om vad ni gjort hittils på wikipedia, jag har sett så bra artiklar från er båda - men personligen kan jag inte ge någon av er en positiv röst innan jag sett att ni tror på, och litar på varandra. Då jag ser det, så kommer jag stödja er båda helhjärtat! \Mike 22 april 2004 kl.01.39 (CEST)

Nej jag litar inte på LouiseR som administratör. Personligen spelar det inte så stor roll för mig om jag blir det eller inte. Jag vill mest ha det för att slippa störa Användare:E23IRC varje gång jag vill ha nån bild eller artikel jag skapat felstavad borttagen. Jag gillar inte att ta ansvar, därför skulle jag inte lägga mig i andras dispyter och utnyttja min makt i onödan. Blev lite förvånad över att bli nominerad, men det nomineras så mycket administratörer här nuförtiden så jag antog att det bara var jag kvar ungefär. Men som sagt, jag tar gärna emot det men börjar inte gråta om jag inte får administratörsrättigheter. bbx 22 april 2004 kl.01.44 (CEST)
The feeling is mutual. De diskussioner Bbx fört på Susning ger honom inte några kredibilitetspoäng hos mig... Han har där visat prov på uppstudsighet, oresonlighet och omognad, vilket inte direkt är meriterande för en kandidat till administratör! Måste dock deklarera att min värld inte rasar samman om jag inte utses till administratör här på Wikipedia! Jag har nämligen ett liv utanför Susning, Wikipedia och allt vad det heter! LouiseR 22 april 2004 kl.02.07 (CEST)
När och var har jag fört för diskussioner på susning där jag varit uppstudsig, oresonlig och omogen? Det vill jag väldigt gärna veta. Kan du vara så snäll och visa ett exempel så jag kan försvara mig mot dina anklagelser. bbx 22 april 2004 kl.02.13 (CEST)
Jag orkar inte länka dit, men de flesta vet att du där har signaturen Bobix! LouiseR 22 april 2004 kl.02.17 (CEST)
Om du inte orkar länka så väger dina argument inte särskilt tungt heller. Jag vill gärna veta. Signaturen stämmer. bbx 22 april 2004 kl.02.19 (CEST)
Ok, eftersom du ber så snällt, Bobix/Bobbe/Bbx/bbx! En av dina mogna repliker på en förfrågan från en annan susare lyder: "Alla har vi våra dåliga dagar, då vi gärna hackar på andra för att känna oss själva mer värda." Se vidare http://susning.nu/Bobix/Diskussion Bbx:s attityd inger inget förtroende hos mig! LouiseR 22 april 2004 kl.02.32 (CEST)
Aha, nu fattar jag. Okej jag ska förklara. Som du vet (eftersom du själv blivit drabbad av det) så saknar Susning en skyddad inloggningsfunktion. Vem som helst kan alltså logga in med vilket namn som helst. Det har även hänt mig.
Alla inlägg på min diskussionssida från "Skulle du kunna ha skriva artiklar med lite mer substans? Dina definitioner av t.ex. datorknappar är ju helt meningslösa och upplyser inte någon om något överhuvudtaget. Skriv hälften så många artiklar i stället, men gör dem bättre. --Magnus Bäck" till och med Så det är bättre att vara ordenligt meningslös? ;P Sorry, kunde inte låta blí.. Slåta bråka nu! är diskussioner med en som använda mitt användarnamn för att klottra. Det är således inte jag som skriver det utan den som skrev nonsens i mitt namn. Det förklarar jag även lite längre ner om du tittar. Läste du inte det?
bbx 22 april 2004 kl.02.42 (CEST)
Jo, jag läste även det! Men du bör veta, att ett gammalt beprövat knep bland oseriösa susare är att momentant logga in från en annan host för att "kunna" göra personliga påhopp och käfta med alla och envar, och sen återvända till sin vanliga host och påstå att nån annan redigerat i ens eget namn! ;)
LouiseR 22 april 2004 kl.02.49 (CEST)
Så du tror mig alltså inte utan anklagar mig för att vara en "oseriös susare", hela susning är oseriöst så jag antar jag är en oseriös susare? Dock har jag aldrig medvetet förstört på susning, det var inte heller jag som loggade in med 'Bobix' den dagen och skrev tramset på min diskussionssida. Varför skulle jag vilja göra nåt sånt, tror du ens att såna personer skulle bidra till wikipedia? Vill jag göra påhopp behöver jag inte gömma mig. Men jag försöker alltid respekera andra och vara snäll så gott jag förmår. Du verkar ju enbart vilja försöka provocera fram gräl, eller så har du väldigt liten tilltro till vad andra människor säger och uppger sig för att vara. bbx 22 april 2004 kl.03.04 (CEST)
"Men jag försöker alltid respekera andra och vara snäll så gott jag förmår." Är jag exkluderad från denna intention?
LouiseR 22 april 2004 kl.03.08 (CEST)
Är jag elak och respektlös mot dig? bbx 22 april 2004 kl.03.13 (CEST)
Anser du att detta uttalande är 100% respektfullt och snällt? "Du verkar ju enbart vilja försöka provocera fram gräl, eller så har du väldigt liten tilltro till vad andra människor säger och uppger sig för att vara." LouiseR 22 april 2004 kl.03.17 (CEST)
Nej det är det inte. Men det är åtminstone enligt min mening, inte elakt eller respektlöst. Och det beskiver min uppfattning om dig just nu. bbx 22 april 2004 kl.03.23 (CEST)
Nu tänker jag föregå med gott exempel och avsluta denna "diskussion". Jag föreslår att du gör samma sak, Bbx! LouiseR 22 april 2004 kl.03.25 (CEST)
Okej, jag kan ju inte gärna diskutera med mig själv, så god natt och dröm sött (eller vad du nu ska företa dig). bbx 22 april 2004 kl.03.28 (CEST)

Ångrar mig...

Vill bara säga att jag ångar att jag ställde frågan om varför bbx och Shrimp inte stödjer nomineringen av LouiseR. Anade inte att de skulle bli en så hetsig diskussion. Den hade vi klarat oss bra utan. mvh Den fjättrade ankan 22 april 2004 kl.02.09 (CEST)

Ingen fara! Vi redde ju ut några illvilliga rykten om mig! :) LouiseR 22 april 2004 kl.02.12 (CEST)
Tja, en diskussion liknande denna hade nog dykt upp förr eller senare i alla fall. Denna typ av "diskussioner" förekom flitigt kring LouiseR på susning. Personligen lyckades jag hålla mig långt borta från dem då, men kände mig tvingad att ta ställning den här gången. // Shrimp 22 april 2004 kl.02.53 (CEST)
Kommentar: Ja, på Susning ansåg jag mig vara nödgad att försvara mig mot alla orättfärdiga anklagelser och påhopp. Ärligt talat vet jag inte vad folk var så upprörda över. Kanske var det det faktum att jag avslöjade klottrares host, IP och identitet... Och det var i alla fall Lars Aronsson tacksam för!
LouiseR 22 april 2004 kl.03.01 (CEST)
Tja Ankan, jag tycker att frågan var befogad (jag undrade själv) och man behöver ju inte läsa diskussionen om man inte vill. // Mats Kindahl 22 april 2004 kl.08.59 (CEST)
Ja, frågan var verkligen befogad! Tyvärr återstår en del större frågor nu, tycker jag! Förmodligen är det viktigaste att inte importera den kultur som funnits på susning hit! Om svenska Wikipedia är lika bra som jag tror tar vi fram det bästa hos var och en oavsett bakgrund - men lite analogt med principen att använda blockeringar eftersom vi behöver tid för att hinna klottersanera behöver vi nog en kultur och lite tid innan vi kan hantera konflikter som denna. Jag flyttade hit diskussionen och röstade om p.g.a. det! Kunde inte acceptera att en diskussionssida till en av våra "institutionaliserade sidor" såg ut som ett chatrum!
E23 sa ett par klocka ord högst upp på den rumphuggna diskussionsidan - jag hoppas att det blir början på den nya diskussionen. 2x13 redigeringar av samma "Talk page" borde kvalificera sig till redigeringskrig även på den engelska Wikipedian!
/ Mats Halldin 22 april 2004 kl.09.17 (CEST)


Men hallå

Jag undrar vad det är ni håller på med härinne! Först nominerar ni bbx och Louise och sen drar ni er ur... När jag kom hit för ett tag sedan inbillade jag mig att detta var en seriös wikipedia, men den uppfattningen kom snabbt på skam. Som ni behandlar varann! Rena mobbningen... Först röstar ni om nomineringar och sen om hur många procents stöd en nominerad måste ha. Men hallå, har ni inget liv? Är det så att de flesta här är arbetslösa/arbetsskygga, sjukskrivna eller förtidspensionerade? Det är inget fel att vara det, men man kan då tendera att göra Internet till hela sitt liv och ta såna här sajter på alltför blodigt allvar. CrystalFrame 22 april 2004 kl.19.38 (CEST)

Det var jag som nominerade bbx och Louise, och jag har inte dragit tillbaka någon nominering... mvh Den fjättrade ankan 22 april 2004 kl.19.55 (CEST)
Sakfrågan åsido, så är det tämligen ovanligt att en person registrerar sig som användare för att göra en enda redigering, vilken utgör en arg reaktion över en administrativ fråga. (Qui bono?)
Rudolf 1922 22 april 2004 kl.19.52 (CEST)
Jag beundrar din förmåga att kunna slänga dig med latinska uttryck. Härmed gör jag min ANDRA redigering, ergo stämmer icke ditt påstående om mig! Häpp! CrystalFrame 22 april 2004 kl.21.46 (CEST)

Jag vill inte ge några vidare kommentarer, men ett sådan person som LouiseR är ytterst olämplig som administratör! Det har jag fått erfara via susning...Cucumber

(harklar mig generat) Jo, jag kikade in på Susning och kollade lite lätt på LouiseR:s och Bbx:s aktiviteter. LouiseR har uppenbarligen författat en hel del intressanta och välformulerade artiklar, men flippar titt som tätt ut TOTALT och häver ur sig: Klotter-Greger är homosexuell, skatofil och hjärndöd. Tjänar sitt uppehälle genom att betjäna människor vid ett Gloryhole samt som manlig fluffergirl. om en av de värsta klottrarna! Ang. Bbx (alias Bobix) har denna individ inte bidragit med något värdefullt på Susning. Och i och med den gångna nattens meningsutbyte mellan LouiseR och Bbx har de bägge diskvalificerat sig som sysop-kandidater. Summa summarum: Härmed anser jag att LouiseR och Bbx ALDRIG bör utses till administratörer på Svenska Wikipedia! CrystalFrame 22 april 2004 kl.22.57 (CEST)

Skall vi försöka reda ut saker och ting?

LouiseR uttrycker ovan bestörtning över att Shrimp ägnar sig åt personangrepp: insinuationer om min könstillhörighet och att JAG skulle vara "HateBreed". Det är naturligtvis möjligt att det är en modemkapare eller annan person med tillgång till LouiseR:s internetuppkoppling som skrivit det, men i flera dagar stod det på susning

(Hette tidigare HateBreed men har insett att det användarnamnet är för "hårt".)

och, på direkt förfrågan från Myran, som misstänkte att LouiseR var en tidigare användare som bara bytt namn

Ja, kära Myran, det är det definitivt sista bytet! Iofs har jag bara bytt en enda gång ju: Från HateBreed till LouiseR

Då LouiseR på susning systematiskt använde samma uppkoppling som den tidigare susaren HateBreed tycker jag personligen inte att Shrimps tilltro till påståendet att HateBreed och LouiseR var samma person känns helt orimlig. För att reda ut den nu något infekterade situationen undrar jag om LouiseR har lust att förklara vad det var som egentligen försiggick. - Tournesol 23 april 2004 kl.23.54 (CEST)


Diskussioner och incidenter av den här typen är nog en effekt av att man i ett slag lägger till flera susare. Har inte riktigt satt mig in i LouiseR:s situation, men det var väldigt mycket stormar och annat kring LouiseR som jag aldrig riktigt har förstått orsaken till. [1] Men det är mycket möjligt att LouiseR:s agerande och kommentarer (Jag låter shemale-älskaren hållas nu! Snart får han väl sin efterlängtade utlösning?) påverkade klottrarna och gav dem vatten på sin kran. Det enda fel jag kan komma på som LouiseR gjorde var väl att hon fällde en hel del arga kommentarer, samt "försökte bestämma över innehållet" på susning.nu utan att ta hänsyn till andras åsikter. LouiseR bör nog inte bli administratör. Jag ber om ursäkt om det här inlägget rör upp arga känslor. Väsk 25 april 2004 kl.16.14 (CEST)

Jag tror också att den här typen av diskussioner beror på att "kulturen" på susning.nu "importerats" hit! Personligen tycker jag inte att någons redigeringar på susning ska ha någon betydelse för hur man blir bemött här på Wikipedia - vill man bli blockerad här får man lov att vara "kreativ" här! Dock har jag vid åtminstone ett par tillfällen gjort klart för LousieR att t.ex. personliga påhopp inte är acceptabla här och det hjälpte uppenbarligen inte!
Omröstnngen i anslutning till diskussionen ovan har dock resulterat i en sorts konstitutionell kris på svenska Wikipedia: till för några veckor sedan var i princip alla problem här anonyma och lätta att hantera, men hur hanterar man (1) användare som använder flera pseudonymer alternativt (2) användare som IRC:ar alla polarna vid en omröstning?
Snarare än att försöka reda ut vem som gjort vad på susning.nu tycker jag att vi borde försöka hitta en "kultur" och en formell process här som gör att situationen kan undvikas i framtiden. Jag antar ett den engelska Wikipedian redan känner till problemet och kan föreslå en lösning.
För att gå vidare föreslår jag att nya nomineringar och tillsättningar läggs på hyllan tillsvidare och att vi inleder en diskussion kring ett formellt system som hantera problemen. Förhoppningsvis slutar det med ett Ting (det första sedan jag upptäckte svenska Wikipedia) som cementerar "den nya konstitutionen"!
/ Mats Halldin 25 april 2004 kl.21.50 (CEST)