Wikipediadiskussion:Projekt E-sport

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Kategorier[redigera wikitext]

Nu finns det lite fler underkategorier och den med personer och klaner är uppdelad i två. /Kalleo (disk) 21 juli 2013 kl. 23.04 (CEST)

Bra gjort! – GeMet [diskussion] 23 juli 2013 kl. 11.12 (CEST)

LCS[redigera wikitext]

Hej alla!

Tänkte (återigen) försöka hitta tillbaka till Wikipedia och tänkte försöka göra det genom mina 2 just nu största intressen, nämligen sport och League of Legends. Jag har återigen läst igenom Wikipedias relevanskriterier när det handlar om sport, jag hittar dock inget kapitel som hanterar E-sport. Det som jag undrar är om LCS är relevant för Wikipedia? Det är LoL:s tävlingsliga, där de bästa lagen möts helt enkelt. Den är uppdelad i olika regioner, NA (Amerika), EUWE och EUNE (Europa) där lagen helt enkelt möter de andra bästa lagen i sin egna region. Så, är detta relevant? Själv anser jag det så som jag tolkar kriterierna, men vill gärna ha medhåll från detta projekt. Vänligen, Hastaro (disk) 25 juli 2013 kl. 22.13 (CEST)

Hej! Ursäkta sent svar – tog lite wikipaus över sommaren. Jag har inte heller full koll på relevanskriterierna (att utarbeta sådana är en del av det här projektet!) men tycker absolut att LCS bör finnas som egen artikel. mvh Aron Ambrosiani 24 augusti 2013 kl. 15.35 (CEST)
Be bold. /Kalleo (disk) 24 augusti 2013 kl. 18.43 (CEST)

Något att fundera på[redigera wikitext]

Artiklarna om klaner har en tendens att ofta redigeras av oinloggade användare som gör ändringar i laguppställningarna utan att ange källor. Eftersom laguppställningarna också förändras relativt ofta kan det vara en idé att inte ha med dem i artiklarna och istället kanske diskutera utmärkande spelare i brödtexten. Detta skulle göra att artiklarna inte blir inaktuella lika fort och antalet oseriösa ändringar skulle kanske minska. Som exempel har vi SK Gaming och Ninjas in Pyjamas som ändras minst en gång i veckan. En läsare som blir intresserad av ämnet och vill veta mer om de aktuella laguppställningarna kan då besöka klanens egna webbplats. /Kalleo (diskussion) 3 juli 2014 kl. 19.04 (CEST)

Tror nog att laguppställningar ska stå med, men att de behöver vara källbelagda samt daterade. Det underlättar för klottersanerare. För de större lagen/klanerna vore det fint att göra som på exempelvis FC Barcelonas sida med aktuell laguppställning först och därefter berömda tidigare spelare. mvh Aron Ambrosiani 4 juli 2014 kl. 23.55 (CEST)

Relevanskriterier för e-sport[redigera wikitext]

Se Wikipedia:Bybrunnen#E-sport och Wikipediadiskussion:Att skriva om e-sport. – GeMet [diskussion] 18 maj 2015 kl. 17.02 (CEST)