William Nilson Fryer

Från Wikipedia
William Nilson Fryer
Född26 december 1985[1] (38 år)
Högby församling[1], Sverige
Medborgare iSverige
SysselsättningRyttare
Redigera Wikidata

Frederick William Nilsson Fryer, född 26 december 1985 i Högby församling, Östergötlands län,[2] är en svensk ryttare, hästutbildare och tränare, aktiv inom fälttävlan och dressyr.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

William Nilsson Fryer är uppväxt i Mjölby i Östergötland och bor sedan 2012 i Tystberga utanför Nyköping. På gården Lövsund driver han tillsammans med sambon Anna Freskgård företaget Eventing Team Anna & William, ett utbildningsstall som tar emot hästar för inridning, utbildning, träning, tävling och visning inom alla discipliner.

Utbildning och uppdrag[redigera | redigera wikitext]

Nilsson Fryer är diplomerad C-tränare i fälttävlan och stildomare i terränghoppning. Han har studerat inlärningspsykologi på Hawaii och är certifierad delfin-tränare. Han har bland annat arbetat med utbildning och träning av marina däggdjurKolmårdens djurpark i över 10 år. Han är hästutbildare för inridning, vidareutbildning, tävling och beteendeinlärning- och korrigering. Nilsson Fryer arbetar med hästar i flera discipliner så som fälttävlan, banhoppning, dressyr och galopp. [3]

Sport[redigera | redigera wikitext]

Nilsson Fryer tävlar för Strömsholms Ridsportförening (SRF) och har som både Young Rider och Senior ingått i Svenska landslaget i fälttävlan. Han har representerat Sverige under ett flertal Nations Cuper och har ett flertal placeringar på Svenska och Nordiska Mästerskapen och varit kvalificerad till EM och Olympiska spelen.[4]. Han har placeringar till och med CCI4*L och har flera gånger tagit fram hästar till och deltagit i unghäst-VM i Fälttävlan. Han tävlar även framgångsrikt i dressyr. Nilsson Fryer har även ett flertal Breeders Trophy-placeringar i fälttävlan och har visat ett flertal hästar under unghästtest och i finaler med diplom som både gångarts- och hopptalanger.[5]

Meriter[redigera | redigera wikitext]

  • Fälttävlan - Vinster och placeringar till och med CCI4*L
  • Dressyr - Vinster och placeringar till och med Msv:B
  • Banhoppning - Vinster och placeringar till och med 130 cm

Källor[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ [a b] Sveriges befolkning 2000, Sveriges Släktforskarförbund, 2020, Nilsson Fryer, Frederick William.[källa från Wikidata]
  2. ^ Sveriges befolkning 2000: Nilsson Fryer, Frederick William (1985-12-26) Försäkringskassan, uttag avseende 20001231 (2014)
  3. ^ ”Gör din häst till en bra kompis”. Tidningen Ridsport. 30 december 2022. https://www.tidningenridsport.se/gor-din-hast-till-en-bra-kompis/. 
  4. ^ ”Nosar på landslaget”. 8 juni 2016. https://corren.se/sport/bada-nosar-pa-landslaget-om4169890.aspx. 
  5. ^ ”Eventing Team Anna & William | Anna Freskgård och William Nilson Fryer | Tävling, Utbildning och Träning av sporthästar.”. Anna & William. https://www.annaowilliam.com/. Läst 28 augusti 2023.