AGA-området

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök

Light rail logo.jpg AGA
A35 (Stockholm) Aga 1.JPG
Nya Aga station som togs i bruk 2015
Stationsinformation
KommunLidingö kommun
SystemLidingöbanan
Invigd1914 (2015)
Kapacitet
Antal spår3 st
Antal plattformar2 st
Förbindelser
Linje 21 
Anslutande linjer3. Buss Linje 238, 291
StationssignaturAga[1]
Föregående station 21 
Larsberg
Efterföljande station 21 
Skärsätra

Aga är ett tidigare industriområde i stadsdelen Skärsätra på södra Lidingö kommun, Stockholms län. Området är uppkallat efter AB Gasaccumulator, företaget Agas tidigare industrianläggningar.

AGA, området[redigera | redigera wikitext]

AGA:s fabriksanläggning grundades här 1912 och utbyggdes successivt fram till 1970-talet. Väsentliga delar bevarades inom det nya bostadsområdet Dalénum. Idag utgör AGA-området en viktig epok i Sveriges industrihistoria.[2] Här ingår även bostadsområdet Bergsätra och det relativt okända Optiktornet med tillhörande bergsanläggning kallad AGA-berget samt Agadepån, SL:s vagnhallar för Lidingöbanan.

AGA Station[redigera | redigera wikitext]

Vid nyinvigningen 24 oktober 2015.

Lidingöbanan har även en station som hette till en början Gasaccumulator och bytte till AGA 1928. Den första hållplatsen invigdes i januari 1914. Då fanns en träbyggnad med samma utseende som stationerna hade mellan Herserud och Skärsätra. För dem fanns en typritning kallad Väntpaviljong för Spårvägen Herserud-Skärsätra.[3]

De gestaltades av okänd arkitekt och liknande väntpaviljongarna på Djursholmsbanan. Stilen var nationalromantisk med fornnordiska detaljer som drakhuvuden på hängrännans ändar. Redan från början fanns en Pressbyråkiosk i den lilla byggnaden och man tog emot godsfrakter från tåget. På sommaren 1914 flyttades den till Lidingö-Brevik som då blev den östra ändstationen.

AGA:s station, liksom hela Södra Lidingöbanan, tillkom på initiativ av Gustaf Dalén, som ville skapa bra kommunikationer till AGA:s nya anläggning vid Skärsätra. AGA har alltid varit Lidingöbanans huvudstation med vagnhallar och trafikledning. Tågtrafiken reglerades till en början med en enkel bantelefon som ersattes från 1961 av kommunikationsradio. Bangården i AGA hade i likhet med övriga stationer två genomgående spår. AGA:s stationshus, en tvåvåningsbyggnad i rött tegel uppfördes 1946 efter ritningar av arkitekt Einar Rudskog. Här samlades trafikexpedition, personallokaler, väntsal och Pressbyråns kiosk, och ursprungligen även banförvaltningens kontor.

Stationshuset och samtliga äldre byggnader vid AGA station, med anknytning till tåg- och busstrafiken revs i samband med banans upprustning 2013–2015. Idag har spåren en något ändrad sträckning genom stationsområdet. Själva stationen ligger lite länge österut intill Södra Kungsvägen. Här finns tre spår, en mittenperrong och en sidoperrong samt moderna väderskydd av stål och glas.

Historiska bilder[redigera | redigera wikitext]

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ Banbok för Lidingöbanan (2018-09-04)
  2. ^ Margareta Borgelin, Björn Holmer, Marianne Råberg, Björn Schumacher (2012). Sevärda hus på Lidingö – En vägledning. Lidingö hembygdsförening. sid. 176. ISBN 91-87742-26-8 
  3. ^ Typritning för väntpaviljong Herserud-Skärsätra, Södra Lidingöbanan

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]