Hoppa till innehållet

Data Logic

Från Wikipedia
Den utskrivbara versionen stöds inte längre och kanske innehåller renderingsfel. Uppdatera din webbläsares bokmärken och använd standardutskriftsfunktionen istället.

Data Logic var ett svenskt IT-konsultföretag bildat under 1970-talet. Samtliga anställda var ursprungligen delägare i företaget med möjlighet att köpa ett visst antal andelar varje tjänsteår. I mitten av 1980-talet blev företaget offentligt på börsens OTC-lista och blev sedan uppköpt av svenska Cap Gemini Sogeti år 1988.

Data Logic hade sitt huvudkontor i Stockholm och förvaltning i Eskilstuna. Större lokalkontor fanns i Göteborg och Malmö. Leif Nobel var mångårig VD på Data Logic. Som flest hade man 625 anställda.

Ursprungligen var Data Logic brittisktägt tillsammans med företag med samma firmanamn i bl a Storbritannien, Nederländerna och Norge. Ganska tidigt köptes det svenska företaget loss av personalen och drevs vidare helt fristående av de övriga. Under hela tiden tillämpades i Sverige ett helsvenskt uttal av företagsnamnet som "datalogik".

Dotterföretag

Data Logic hade ett antal helägda dotterföretag bl a Techno Logic (nätverksteknik) och Monitor (datautbildning). Även dessa uppgick i Cap Gemini vid köpet.