Elisha Cuthbert

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Elisha Cuthbert
Elisha Cuthbert, maj 2009
Elisha Cuthbert, maj 2009
Född Elisha Ann Cuthbert
30 november 1982 (32 år)
Calgary, Alberta, Kanada
Aktiva år 1996
Betydande roller
Danielle i The Girl Next Door
IMDb SFDb

Elisha Cuthbert, född 30 november 1982 i Calgary i Alberta i Kanada, är en kanadensisk skådespelare och fotomodell.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Cuthbert är känd som programledare för det kanadensiska barnprogrammet Popular Mechanics for Kids och för sin roll som Kim Bauer i den amerikanska TV-serien 24. Sin första huvudroll gjorde hon 2004 i filmen The Girl Next Door.

Cuthbert begav sig som 17-åring till Los Angeles för att testa lyckan som skådespelerska. Hon hade lovat sig själv att hon skulle stanna i USA i sex veckor, och sedan återvända till Kanada om hon inte fick en roll.

Cuthbert blev känd i TV-serien för barn Vadå, mörkrädd?. Hon fick under sina sex veckor till slut en roll som Kim Bauer i FOX succéserie "24". 2004 fick hon sitt stora genombrott i filmen The Girl Next Door, där hon spelar karaktären Danielle som är en porrstjärna och hon möter en kille och blir kär, där ironin ligger i att han inte vet att hon är det.

Privatliv[redigera | redigera wikitext]

Cuthbert blev 2008 huvudobjekt i en NHL-skandal då hennes före detta pojkvän hockeyspelaren Sean Avery, Dallas Stars, fällde olämpliga kommentarer om henne till en kanadensisk reporter i samband med ett möte med Calgary Flames, där Dion Phaneuf som hon dejtade spelar. Avery blev avstängd sex matcher och blev inte tillfrågad att återansluta till Stars trupp efter avstängningen.

Cuthbert är för närvarande bosatt i Beverly Hills.

Filmografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]