Fred Forsell

Från Wikipedia
Fred Forsell
Född1971
Medborgare iFinland
SysselsättningJournalist
Redigera Wikidata

Fred Forsell, född 20 juli 1971 i Hangö i Finland, är en åländsk journalist och författare. Sedan 2016 är han redaktionschef på tidningen M-magasin som ges ut av Bonnier Magazines and Brands.

Bland tidigare arbetsplatser finns nöjestidningen XIT (som han var med och grundade år 1995),[1] Ålands Radio, dagstidningen Nya Åland, kvällstidningen Expressen och kvinnomagasinet Amelia (där han fungerade som redaktör och kolumnist 2006–2016).[2]

År 2007 blev Forsell utsedd till Årets journalist på Åland. Motiveringen löd: "En journalist med modet att kombinera självutlämnande nakenhet med svart humor i juveler till krönikor om vår tid."[2]

Forsell har släppt tre krönikesamlingar, Texter att älska till (2006), Vanlig som ett munsår i februari (2011) och Efter tio år på kvinnotidning vet man... (2016).[3] Han har också medverkat i antologier, bland annat i Så bra svenska du talar (2011), om situationen för svenskspråkiga finländare boende i Sverige.

Fred Forsell var en av de drivande krafterna bakom den numera nedlagda åländska humor- och satirgruppen Fazzula, som under en period publicerades i dagstidningen Nya Åland och drev sajten fazzula.com, även den numera nedlagd.

Han ingick i manusteamet under den andra säsongen av Fredag hela veckan (2008), som gjordes av produktionsbolaget Baluba och sändes på TV4.

Bibliografi[redigera | redigera wikitext]

Källor[redigera | redigera wikitext]