Lista över avsnitt av Greek

Från Wikipedia

Nedan listas avsnitt ur tv-serien Greek, som ursprungligen sändes i ABC mellan 2007 och 2011.[1] Varje säsong är till säsong 3 uppdelad i två kapitel.

Säsonger[redigera | redigera wikitext]

Säsong Kapitel Avsnitt Kapitelpremiär Kapitelavslutning Region 1 DVD-släpp Region 2 DVD-släpp
1 Kapitel ett 1-10 9 juli 2007 10 september 2007 18 mars 2008 5 oktober 2009
Kapitel två 11-22 24 mars 2008 9 juni 2008 30 december 2008
2 Kapitel tre 1-10 28 augusti 2008 28 oktober 2008 18 augusti 2009
Kapitel fyra 11-22 30 mars 2009 15 juni 2009 9 mars 2010
3 Kapitel fem 1-10 31 augusti 2009 2 november 2009
Kapitel sex 11-20 25 januari 2010 29 mars 2010
4 Kapitel sju 1-10

Säsong 1[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Regissör Författare Sändningsdatum
Kapitel ett
1 - 101"Pilot"Gil JungerPatrick Sean Smith9 juli 2007
Rusty är en förstaårselev på universitetet Cyprus-Rhodes och bestämmer sig för att bli medlem i en studenförening för att få bort sin nördiga stämpel. Rustys storasyster Casey går redan på universitetet och hennes pojkvän Evan erbjuder Rusty ett medlemskap i hans förening, Omega Chi Delta. Rusty ser Evan vara otrogen mot Casey och bestämmer sig för att istället gå med i Kappa Tau Gamma.
2 - 102"Hazed and Confused"Gil JungerPatrick Sean Smith16 juli 2007
Rusty är en förstaårselev på universitetet Cyprus-Rhodes och bestämmer sig för att bli medlem i en studenförening för att få bort sin nördiga stämpel. Rustys storasyster Casey går redan på universitetet och hennes pojkvän Evan erbjuder Rusty ett medlemskap i hans förening, Omega Chi Delta. Rusty ser Evan vara otrogen mot Casey och bestämmer sig för att istället gå med i Kappa Tau Gamma.
3 - 103"The Rusty Nail"Gil JungerCarter Covington, Patrick Sean Smith23 juli 2007
Rusty måste hitta en dejt till Kappa Taus dejtparty och Cappie fixar ihop honom men en tjej som är lite för vänlig. Ashleigh behöver hjälp att dekorera ZBZ fest med Omega Chi och får hjälp av Calvin, en ny Omega Chimedlem. När de två kommer överens väldigt bra förutsätter Ashleigh att han är kär i henne.
4 - 104"Picking Teams"Nick MarckSharon Bordas, Damon Hill30 juli 2007
Den stora innebandyturneringen mellan de manliga studenföreningarna är igång och i finalen möts Kappa Tau och Omega Chi. Caseys lojalitet för Omega Chi ifrågasätts när Frannie får reda på vad, eller snarare vem, Casey gjorde för att ge tillbaka för Evans otrohet. Rusty vill vara med och spela och med hjälp av Dale försöker de att komma på den vetenskapliga delen av innebandy. Calvin vill inte vara med och spela men hans pappa övertalar honom. Senare berättar Calvin en stor hemlighet för Rusty.
5 - 105"Liquid Courage"Michael LembeckJessica O'Toole, Amy Rardin6 augusti 2007
När fejkvulkanen Mt. Vesuvius slutar fungera dagen före den stora Vesuviusfesten, tar Rusty på sig ansvaret att fixa den. Oturligt nog är Dale väldigt beskyddande över en sak som Rusty behöver för att rädda vulkanen. Casey gör sig redo för att imponera på Evans föräldrar men Rebecka stjäl showen och Casey skämmer istället ut sig för dem. Rusty träffar Jen K och attraktion uppstår.
6 - 106"Friday Night Frights"Nick MarckCarter Covington13 augusti 2007
Ett åskväder hänger över Cyprus-Rhodes och Casey har planerat ett pyjamasparty för de nya medlemmarna i systerskapet. Men istället för att delta i de lekar som Casey har bestämt försöker tjejerna att utforska mer om mysteriet om den döda ZBZ-systern. Hos Kappa Tau äger ännu en fest rum och Cappie får besök av en tjej som varit kär i honom i flera år, men Rusty anar oråd. Calvin och Evan utvecklar en vänskap när de tillsammans måste rädda huset från otäcka djur.
7 - 107"Multiple Choice"Michael LangeMichael Berns20 augusti 2007
Casey blir lavalerad (en romantisk gest inom Greek-systemet) av Evan. Cappie märker då att det här kan vara hans sista chans att få Casey tillbaka och de blir ihopparade för att jobba tillsammans på ett skolprojekt. Vilket sammanträffande! Ashleighs pojkvän Travis hälsar på men han vinner inga vänner hos husen och Frannie ber Ashleigh att dumpa honom. Rusty har ett problem med ett kommande prov och ber Cappie om hjälp.
8 - 108"Separation Anxiety"Rachel TalalayRoger Grant27 augusti 2007
ZBZ behöver göra mera samhällstjänst och parar ihop sig med Dale för att sätta upp en pjäs för barn. Ashleigh, som fortfarande inte har förlåtit Casey parar ihop sig med Rebecca, vilket Casey hatar. Rusty blir besviken när han berättar för Jen K att han älskar henne men inte får de svar han vill ha tillbaka. En sårad Rusty berättar för Cappie som tar med honom till "lunch buffen", som blir en väldigt dyr middag.
9 - 109"Depth Perception"Ellie KannerSharon Bordas, Damon Hill3 september 2007
ZBZ behöver göra mera samhällstjänst och parar ihop sig med Dale för att sätta upp en pjäs för barn. Ashleigh, som fortfarande inte har förlåtit Casey parar ihop sig med Rebecca, vilket Casey hatar. Rusty blir besviken när han berättar för Jen K att han älskar henne men inte får de svar han vill ha tillbaka. En sårad Rusty berättar för Cappie som tar med honom till "lunch buffen", som blir en väldigt dyr middag.
10 - 110"Black, White and Read All Over"Perry LangAnne Kenney, Carter Covington10 september 2007
En artikel i skoltidningen om det hemliga livet i studentföreningarna skakar om Cyprus-Rhodes och en ZBZ-medlem misstänks vara upphovsmannen. En ZBZ ledare från huvudkontoret besöker Cyprus och tar bort Frannie från ordförandeposten i systerskapet. Jen K erkänner att det var hon som skrev artikeln och Rusty undrar om han kan lita på henne igen. En extremt arg Frannie bestämmer sig för att förstöra för Casey och berättar en hemlighet för Evan. Calvin kommer ut för Ashleigh.
Kapitel 2
11 - 111"A New Normal"Michael LangeJessica O'Toole, Amy Rardin24 mars 2008
Tillbaka efter jullovet och CRU är inte speciellt pepp på studentföreningarna. Föreningarna försöker tillsammans vinna tillbaka dekanens respekt. Casey, som blivit tillfällig ordförande försöker få ZBZ upp i toppen igen, men det blir svårare än hon trott när Lizzie från huvudkontoret flyttar in i huset. Dale bildar en grupp som han kallar för USAG—University Students Against Greeks (Studenter mot Greek-systemet).
12 - 112"The Great Cappie"Michael LangeJed Seidel31 mars 2008
Lizzies regler får några av systrarna att flytta och de kvarstående att vara olyckliga. I ett försök att höja stämningen ordnar Casey en fest tillsammans med Cappie. För att smyga runt den ej alkohol lagen som studentföreningarna fått ordnar de två stycken, en fest på övervåningen och en på undervåningen. Cappie och Rebecca dejtar i hemlighet men Cappie vill få ut mer av relationen.
13 - 113"Highway To The Discomfort Zone"Nick MarckCarter Covington7 april 2008
Casey och Rebeccas rivalitet byggs upp ännu mer under Stora Syster/Lilla Syster veckan efter att Casey får reda på att Rebecca och Cappie dejtar. Rusty känner sig utanför i Kappa Tau när hans Kappa Tau bröder gör saker utan honom och han försöker passa in. Dale försöker "bota" Calvins homosexualitet.
14 - 114"War and Peace"Norman BuckleyJonathan Abrahams14 april 2008
Lizzie försöker ge ZBZ en ny social krets men tjejerna slåss emot de. För att få bort Lizzie måste Casey och systrarna förlåta Frannie och välkomna henne tillbaka. Omega Chi och Kappa Tau startar ett buskrig som hotar att förstöra Rusty och Calvins vänskap. Ashleigh träffar en ny kille som till personligheten är slående lik expojkvännen Travis.
15 - 115"Freshman Daze"Michael LangeRoger Grant21 april 2008
Den årliga Greek-balen är på ingång och den väcker minnen från först året på CRU för Cappie, Casey och Evan. Calvin och Rustys vänskap har försvagats och de undrar om man verkligen kan vara vänner om man är medlem i olika föreningar. Casey börjar omvärdera hennes och Frannies fiendskap.
16 - 116"Move On. Cartwrights"Michael LangeAnne Kenney28 april 2008
Zeta Beta Zeta och Omega Chi har sin första fest tillsammans sen artikeln trots Casey och Evans försök att hindra det. Rusty och Dale går på en dubbeldejt med en tjej som heter Emma och hennes kompis Tina, en tjej som är emot alla studentföreningar. Dale bjuder in henne i USAG men hon tar snabbt för mycket kontroll över gruppen. Cappie blir sjuk och Rebecca blir hela tiden påmind över hur bra flickvän Casey var mot Cappie.
17 - 117"47 Hours & 11 Minutes"Fred GerberLisa Albert5 maj 2008
Det är föräldrahelg på Cyprus-Rhodes och alla förbereder sig. Caseys och Rustys föräldrar gillar inte Greek-systemet överhuvudtaget och Rusty och Casey kämpar för att få dem att ändra uppfattning. Rebeccas pappa kommer på besök men Rebecca vill inte att Cappie ska möta honom. Eller ja, inte först i alla fall. Under tiden märker Dale att han faktiskt har vuxit ifrån sina föräldrar och han längtar tills de ska åka hem.
18 - 118"Mister Purr-fect"Michael LangeJessica O'Toole12 maj 2008
Det är ZBZ-festival och Casey, Frannie och Rebecca slår vad om vilken manlig studentförening som kommer att vinna. Caseys atletiska Lambda Sigs förening ligger i toppen medan Rebeccas Kappa Taus faller efter. Frannie coachar Omega Chi och ser hur Evan suktar efter Casey. Hon ger honom några råd som kanske inte är de bästa. Ashleigh parar ihop Calvin med hennes lärarassistent Michael.
19 - 119"No Campus for Old Rules"Michael LangeRoger Grant19 maj 2008
Cappie har fått reglerna över studentföreningarna lyfta och för att fira så fixar Omega Chi ihop en fest, utan bröderna i Kappa Tau! Cappie bestämmer sig för att fixa en egen fest, men märker snabbt att han saknar både alkohol och folk. Samtidigt äger Omega Chis fest rum, och de har båda delarna. Casey träffar en ny kille som är lite mer groda än prins och Rusty får en oväntad, oönskad present från Tina.
20 - 120"A Tale of Two Parties"Nick MarckMichael Berns26 maj 2008
Cappie har fått reglerna över studentföreningarna lyfta och för att fira så fixar Omega Chi ihop en fest, utan bröderna i Kappa Tau! Cappie bestämmer sig för att fixa en egen fest, men märker snabbt att han saknar både alkohol och folk. Samtidigt äger Omega Chis fest rum, och de har båda delarna. Casey träffar en ny kille som är lite mer groda än prins och Rusty får en oväntad, oönskad present från Tina.
21 - 121"Barely Legal"Fred GerberAmy Rardin, Jed Seidel, Jessica O'Toole2 juni 2008
De nya bröderna i Kappa Tau får sitt första fejk-IDkort och Rusty får tur när en bartender misstar honom för Chad Steward, en populär sångare. Casey börjar i en LSAT (law school admission test) förberedelseklass och ber Evan att vara hennes handledare. Oturen är med Ashleigh som har maxat sitt kreditkort, men kan turen vända med ett nytt?
22 - 122"Spring Broke"Michael LangePatrick Sean Smith, Carter Covington9 juni 2008
Alla studenter ger sig iväg till Myrtle Beach för vårlovet, och alla lättar på trycket - speciellt Rebecca efter att hon får höra nyheter om sin pappa. I ett försök att komma över Casey känner sig Evan mer och mer dragen till Frannie. Rusty upptäcker att vårlovet inte var vad han väntat sig och på bussen hem sitter - Calvin, som han fortfarande inte är vän med igen.

Säsong 2[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Regissör Författare Sändningsdatum
Kapitel tre
23 - 201"Brothers and Sisters"Michael LangeAmy Rardin, Jessica O'Toole, Anne Kenney26 augusti 2008
24 - 202"Crush Landing"Patrick NorrisCarter Covington, Dana Calvo2 september 2008
25 - 203"Let's Make a Deal"Linda MendozaRoger Grant9 september 2008
26 - 204"Gays, Ghosts and Gamma Rays"Michael LangeMichael Berns16 september 2008
27 - 205"Pledge Allegiance"Gil JungerMike Ladd23 september 2008
28 - 206"See You Next Time, Sisters"Michael LangeJessica O'Toole, Amy Rardin30 september 2008
29 - 207"Formally Yours"Fred GerberCarter Covington7 oktober 2008
30 - 208"The Popular Vote"Melanie MayronMatt Whitney14 oktober 2008
31 - 209"Three's A Crowd"Sandy SmolanMichael Berns, Dana Calvo, Jessica O'Toole, Amy Rardin21 oktober 2008
32 - 210"Hell Week"Michael LangeRoger Grant28 oktober 2008
Kapitel fyra
33 - 211"Take Me Home, Cyprus-Rhodes"Michael LangeJessica O'Toole, Amy Rardin30 mars 2009
34 - 212"From Rushing with Love"Fred SavageMatt Whitney6 april 2009
35 - 213"Engendered Species"Michael LangeJonathan Abrahams13 april 2009
36 - 214"Big Littles & Jumbo Shrimp"Shawn PillerMark Stegemann20 april 2009
37 - 215"Evasive Actions"Michael LangeCarter Covington27 april 2009
38 - 216"Dearly Beloved"Melanie MayronMichael Berns4 maj 2009
39 - 217"Guilty Treasures"Norman BuckleyRoger Grant11 maj 2009
40 - 218"Divine Secrets and the ZBZ Sisterhood"Michael LangeJessica O'Toole, Amy Rardin18 maj 2009
41 - 219"Social Studies"Patrick R. NorrisMatt Whitney25 maj 2009
42 - 220"Isn't It Bro-mantic"Michael LangeMark Stegemann, Adam Milch1 juni 2009
43 - 221"Tailgate Expectation"Tim MathesonAnne Kenney, Michael Berns8 juni 2009
44 - 222"At World's End"Michael LangeRoger Grant, Jessica O'Toole, Amy Rardin15 juni 2009

Säsong 3[redigera | redigera wikitext]

Nr Titel Regissör Författare Sändningsdatum
Kapitel fem
45 - 301"The Day After"Michael LangePatrick Sean Smith31 augusti 2009
46 - 302"Our Fathers"Patrick NorrisJessica O’Toole, Amy Rardin7 september 2009
47 - 303"The Half-Naked Gun"Michael LangeRoger Grant14 september 2009
48 - 304"High and Dry"Shawn PillerCasey Johnson21 september 2009
49 - 305"Down on Your Luck"Michael LangeMatt Whitney28 september 2009
50 - 306"Lost and Founders"Fred GerberMichael Berns5 oktober 2009
51 - 307"The Dork Knight"Rick RosenthalAdam Milch12 oktober 2009
52 - 308"Fight the Power"Michael LangeJessica O’Toole, Amy Rardin19 oktober 2009
53 - 309"The Wish-Pretzel"Melanie MayronMatt Whitney, Lana Cho26 oktober 2009
54 - 310"Friend or Foe"Michael LangeRoger Grant2 november 2009
Kapitel sex
55 - 311"I Know What You Did Last Semester"Michael LangeCasey Johnson, David Windsor25 januari 2010
56 - 312"Pride & Punishment"John T. KretchmerJessica O’Toole, Amy Rardin1 februari 2010
57 - 313"Take Me Out"Lee RoseMatt Whitney8 februari 2010
58 - 314"The Tortoise and the Hair"Michael LangeRob Bragin15 februari 2010
59 - 315"Love, Actually, Possibly, Maybe... Or Not"Mark RosmanRoger Grant22 februari 2010
60 - 316"Your Friends and Neighbors"Michael LangeDana Greenblatt1 mars 2010
61 - 317"The Big Easy Does It"Fred SavageCasey Johnson, David Windsor8 mars 2010
62 - 318"Camp Buy Me Love"Michael LangeJessica O’Toole, Amy Rardin15 mars 2010
63 - 319"The First Last"Patrick NorrisRoger Grant, Matt Whitney22 mars 2010
64 - 320"All Children...Grow Up"Michael LangePatrick Sean Smith29 mars 2010

Säsong 4[redigera | redigera wikitext]

Den 19 februari 2010 bekräftades det att en fjärde säsong kommer att produceras med tio avsnitt.

Källor[redigera | redigera wikitext]

Fotnoter[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ ”Greek” (på engelska). TV.Com. Arkiverad från originalet den 7 mars 2017. https://web.archive.org/web/20170307062409/http://www.tv.com/shows/greek/. Läst 26 januari 2017.