Mark Harmon

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Mark Harmon
Mark Harmon fotograferad av Jerry Avenaim för TV Guide Magazine.
Mark Harmon fotograferad av Jerry Avenaim för TV Guide Magazine.
Född Thomas Mark Harmon
2 september 1951 (62 år)
USA Burbank, Kalifornien, USA
Aktiva år 1975–
Maka Pam Dawber (1987–)
2 barn
Betydande roller
Leroy Jethro Gibbs i NCIS
IMDb

Thomas Mark Harmon, född 2 september 1951 i Burbank, Kalifornien, är en amerikansk skådespelare, främst känd för sin roll som agenten Leroy Jethro Gibbs i NCIS.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

Tidigt liv[redigera | redigera wikitext]

Harmon föddes i Burbank, Kalifornien. Han är son till skådespelaren Elyse Knox (som inte är dotter till Frank Knox, som var marinminister åren 1940–1944, trots många påståenden om detta) och Tom Harmon, en amerikansk fotbollsstjärna född i Rensselaer, Indiana. Mark Harmon har även två äldre systrar; skådespelaren och konstnären Kristin Harmon och Kelly Harmon, också skådespelare, som en gång var gift med bilmagnaten John DeLorean.

Efter att skrivit in sig vid Los Angeles Pierce College där han var en student och quarterback, transporterades Harmon senare till UCLA. Han började följa i sina fars fotspår genom att spela som quarterback för det amerikanska fotbollslandslaget UCLA Bruins mellan åren 1972 och 1973, vilket slutade med en överansträngd vinst efter att han besegrat dubbelmästaren Nebraska Cornhuskers 1972. Harmon belönades senare året därefter med ett pris för hans spel i matchen.

Filmografi i urval[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]