Wikipedia:Veckans tävling/Kvinnor då och nu XI

Från Wikipedia
Nu ägnar vi en vecka åt temat Kvinnor då och nu - och inom temat går det att skriva om yrken, sysselsättningar, titlar och liknande som just kvinnor i olika åldrar (och inte män) har och haft. Kanske vill du skriva i artiklarna Amma (yrke) (se bild), Valley girl, Hertiginna, Flicka eller Nunna?


Veckans tävling
I november är det Asien Month på Wikipedia. Denna veckas Veckans tävling börjar 31 oktober, men tjuvstartar med det asiatiska deltemat och ger bonus till artiklar med asiatisk anknytning. Masako (se bild), Wang Yu, Esther Hoffe och Noor Jehan är några exempel.
TävlingsledareZquid
Priser
Vinnarpris
Övriga tävlande, minst 200 poäng
Övriga tävlande, minst 100 poäng
Samtliga deltagare
Lycka till allihop!
Tävlingslogg
Måndag:

Veckans tävling är (som man förstår av namet) en tävling, men det är också en vecka där vi samlas och förbättrar Wikipedias information inom ett visst tema. Och redan under denna tävlingsveckas första dag fick vi ånyo ett exempel på det, då hela tre deltagare gjorde förbättringar i samma artikel. Nämligen den om en kvinna från Franska revolutionens tid. Det var Sjunnesson, Paracel63 och Matanb som stigit in i tidsmaskinen och färdats bakåt.
Vi har också exempel på deltagarnas resor runt om i världen: Anhn hittade en svensk ingenjör, Nordelch en östtysk roddare, Fredde 99 simmare från olika länder och LucieManette en skådespelare från Australien.
Jag hälsar alla välkomna! Som ni redan har märkt, finns det gott om plats för att upptäcka nya saker, eller fördjupa sig i något "gammalt". Tryter idéerna, kan ni kolla på föreslagna (del)kategorier, eller på Tipshörnan.
Tisdag:

Även tisdagen var full av aktivitet, inte minst i form av idrottare. Fredde99 skapade artiklar om simhoppare och konstsimmare, medan EstrellaSuecia hoppade in i tävlingen tillsammans med en fribrottare.
Fler aktiva och nyskapande vid tangentbordet var LucieManette, som valde en sångerska och modell, och Nordelch som skrev om en singer-songwriter, efter att ha skådat ett spel och upplyst oss om "Vem var vem?".
Jag märker också att deltagarna skådar bland alla tips som finns utlagda. Detta har bland annat visat sig i att Sjunnesson förbättrat artikeln om kvinnor inom religion och att Matanb gjort detsamma med artikeln om en japansk kejsarinna.
Tisdagen var även den första dagen i november, vilket innebär att Wikipedias Asienmånad har startat. Ni har väl inte missat att nyskapade artiklar som är tillräckligt långa kanske även passar in i asienmånadens evenemang? Läs mer här.
Onsdag:

Den tredje dagen anlände den nionde deltagaren. Det var Kaljami som kom direkt från Hawaii med information om en prinsessa och en drotting.
... ... ... Ja, här blev det ett litet uppehåll i mitt skrivande, eftersom jag fastnade i musiklyssnande. Matanb gjorde nämligen mig nyfiken på en indisk sångerska. Och oj, här kom en sångerska till... Nä, nu får jag samla ihop mig och fortsätta med loggen. Kanske simning kan vara till hjälp? Simning var iallafall en stor del av Fredde 99:s tillvaro under onsdagen. Fast... jag vet inte om datorn skulle må så bra i vattnet. Och jag vill fortsätta läsa alla intressanta bidrag som levereras.
Ett bloggprojekt som i slutändan blev del av en film kunde jag läsa om tack vare LucieManette. Och även Sjunnesson var bland dem som väckte min nyfikenhet denna dag - med artiklar om vissa sätt att prata och om en filmregissör jag gärna vill veta mer om.
Torsdag:

Wikipedia har många samarbetsprojekt. Ett av dem är Veckans översättning, och just denna vecka blev valet en artikel som handlar om både kvinnor och Asien. Tänk, vad saker kan passa bra tidsmässigt ibland! Artikeln kunde bli ett bidrag även här på Veckans tävling, och med den fick vi även två nya deltagare: Phille95 och Deryni, som arbetat med översättningen.
En annan som anslutit sig till den växande deltagarskaran är KnightofFaerië, som skapat en artikel om en kvinna i ett mansdominerat område.
Fem av de övriga deltagarna kom med bidrag under dagen. EstrellaSuecia ägnade sig åt mexikansk fribrottning, Fredde 99 åt cykling, medan Matanb valde freestyle och Sjunnesson dans. Huruvida Kaljami ägnade sig åt dans i form av pekfingervalsen (eller om fingersättningen på tangentbordet var korrekt) vet jag inte, men resultatet blev iallafall kungligt. (Och förknippat med musik...)
Fredag:

På fredagen blev det ruskigt värre... för då gav KnightofFaerië oss ett bidrag i form av en skräckdrottning. Törs man gå på bio igen, månntro? Hmmm...
Mer inom deltemat "film" fick vi från Sjunnesson med en kannada-talande kvinna, och från Matanb med någon som spelade prinsessa innan hon blev furstinna *)
Fredde 99 var inte ute och cyklade denna dag, utan ägnade sig åt tävlande dubbelt upp. Och det blev nog både med hoppande såväl som i liggande ställning.
Vad hände mer denna dag? Jo, det kom ännu fler tävlande: Per W började med en scenograf och fortsatte med en ingenjör. Den andra nya deltagaren, Aciram ägnade sig mycket åt föreningar.
Lördag:

Inga nya deltagare, men väl ett antal nya bidrag. Kaljami besökte Nya Zeelands generalguvernör och for sedan tillbaka till Hawaii, där det blev musik och Hawaiis enda kvinnliga monark.
Aciram reste runt i världen - från Asien till Afrika till Amerika.
LucieManette skapade bland annat en artikel om en fotograf, medan Sjunnesson visade hur man kan arbeta mot stereotyper.
Det kom bidrag från fem deltagare denna dag. Och bland dessa bidrag fanns veckans bidrag nummer 100. Det är ju nåt som uppnåtts tillsammans, men jag vill inte hoppa över att rikta lite extra uppmärksamhet mot Fredde 99 som prickade in "milstolpen". (Ja, jag var bara tvungen att göra ett litet skämt av parkour och "hoppa över". Ursäkta så mycket...)
Söndag:

Sista dagen på tävlingsveckan, och ännu fler intressanta bidrag om kvinnor inom olika områden. Lördagens parkour-utövare fick mer sällskap tack vare Fredde 99.
Och vad sägs om en biskop från Kaljami, en clown från Paracel63, en backhoppare från EstrellaSuecia och en frivillig arbetskår från Aciram? Jag säger iallafall "Finemang!" till allt detta.
Ja... veckan tog slut. Och efter en låååång väntan, kommer här den sedvanliga tillbakablicken. 14 deltagare, vars arbete gjorde att 78 gamla artiklar förbättrades och 81 nya skapades. Poängsumman för deltagarna ger följande ordning:
1. Fredde 99 - 2 265 p
2. Sjunnesson - 1 318 p
3. Aciram - 858 p
4. LucieManette - 517 p
5. Kaljami - 305 p
6. EstrellaSuecia - 284 p
7. Paracel63 - 147 p
8. Matanb - 116 p
9. KnightofFaerië - 68 p
10. Nordelch - 37 p
11. Phille95 - 26 p
12. Deryni - 24 p
13. Anhn - 19 p
14. Per W - 2 p
Stort grattis till Fredde 99, och stort tack till alla som deltagit med tips och bidrag! Prisutdelning kommer (förhoppningsvis och troligtvis mycket snabbare än tävlingsavslutet gjorde)

• Frågor eller kommentarer? Se diskussionssidan.
Nästa vecka är tävlingstemat Asien-vecka 2022. Välkommen att delta även där!

*)

Välkomna till ännu en Veckans tävling! Denna gång är temat kvinnor då och nu.

Om tävlingen[redigera | redigera wikitext]

I denna Veckans tävling ägnar vi oss åt att förbättra och skapa artiklar om kvinnor. Veckans Tävling med temat "Kvinnor då och nu" (enbart eller i kombination med geografiskt tema) har arrangerats ett antal gånger tidigare - 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2018 igen, 2019, 2020, 2020 igen, 2021, 2021 igen och i våras - men det finns fortfarande mycket att skriva om. Så jag hoppas att ni är många som vill vara med och utöka och/eller skapa artiklar!

Jag godkänner artiklar om verkliga eller fiktiva kvinnor, gudinnor av olika slag och kvinnliga väsen såsom skogsrå. (Däremot inte om djurhonor. Sådana artiklar får vänta på någon framtida tävling.) I temat ingår även grupper, organisationer och liknande som bestått av (enbart) kvinnor, samt priser etc som delas ut till (enbart) kvinnor.

Speciellt för denna vecka: Denna tävlingsvecka äger till stor del rum under Wikipedias Asien-månad 2022. Med anledning av detta, har jag i min veckotävling en specialbonus för arbete i vissa artiklar, se mer i stycket om poängberäkning.

En del nyskapade artiklar härifrån kan även passa där, om artikeln är tillräckligt lång och där räknas in i området Asien (inte samma avgränsning som här). För mer information, se Wikipedias Asien-månad 2022.

I kategorin Kvinnor finns samtliga personer som är kategoriserade som kvinnor. Vill du hitta kvinnor inom något mer avgränsat ämnesområde, geografiskt område eller tidsepok, alternativt ägna dig åt artiklar som behöver förbättras? Då kan du titta bland annat här:

och på engelskspråkiga Wikipedia


Fler tips finns på tipshörnans lista här nedan. Där kan du även lägga in egna förslag.

Om något är oklart, fråga gärna på diskussionssidan.

  • Mål: Förbättra och skapa artiklar om kvinnor då och nu, och sådant som rör kvinnor. Exempelvis priser och utmärkelser som ges/getts till (enbart) kvinnor, och kvinnohistoria. Om det råder tveksamhet avgör tävlingsledaren om en artikel platsar.
  • Tid: 31 oktober 2022 00:00:00 — 6 november 2022 23:59:59
  • Tävlingsledare: Zquid.
  • Anmälan: Lägg till ditt användarnamn (i alfabetisk ordning) och de artiklar du deltar med (se exempel nedan).
  • Botar: Botar får ledigt denna tävling och är välkomna någon annan vecka.
  • Pris: Vinnaren får , övriga tävlande med minst 200 poäng får och tävlande med minst 100 poäng får . Samtliga deltagare får dessutom ett deltagarpris (än så länge hemligt).
  • Vinnare:

Poängberäkning[redigera | redigera wikitext]

Bonuspoängen för första källan är något högre än för första bilden, för att lägga lite mer vikt åt just källor. Men det går även att få bonuspoäng för ljud- och filmklipp.

I tävlingen får du:

  • 1 p per 100 byte (avrunda uppåt från 51) utökning eller skapande av artiklar. Här räknas brödtext, källor, faktaruta, bilder – allt. OBS! Både nyskapade artiklar och textutökningar i gamla artiklar behöver minst en källa (befintlig eller ny), som ska anges.[a]
  • 2 p i bonus för första bilden i en artikel som saknar bild. Om artikeln endast innehåller en karta, diagram eller ljud/film, räknas detta också som en bildlös artikel.[b]
  • 2 p i bonus för första ljudfilen i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller filmklipp. Hittar du något passande ljudklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.[b]
  • 2 p i bonus för första filmklippet i en artikel som saknar sådan. Detta även om artikeln innehåller en bild eller ljudklipp. Hittar du något passande filmklipp på Wikimedia Commons, kan du alltså lägga in det i artikeln och få bonuspoäng.[b]
  • 3 p i bonus för tillägg av minst en källa i en tidigare källös artikel. [a] [b]

Du kan även få extra mycket poäng för arbete i vissa artiklar:

  • 2 x poängen: Eftersom det det internationella samarbetet Asian Month startar den 1 november, har jag i denna Veckans Tävling en specialbonus som ger dubbla poäng. Denna bonus ges till arbete med gamla och nya artiklar som handlar om enskilda kvinnor eller grupper, organisationer och liknande som bestått av (enbart) kvinnor, med anknytning till Asien. Observera dock att Asien i denna tävling inte har exakt samma avgränsning som på Meta. Här räknar jag - för enkelhets skull - bland annat hela Ryssland till Asien. (Egypten räknar jag inte dit.) Anknytningen ska framgå i artikeln.

Se vilka länder som ingår i "bonusområdet" här:

  • Extra (Förslag, och utanför denna tävling): Nu finns det ett antal möjligheter att dra nytta av arbetet i tävlingen även på annat håll.
  1. Är du den första att lägga in ett bidrag i tävlingem? Det går att tillgodoräkna sig detta i Månadens uppdrag. Gå in via länken för att läsa. Obs! Tänk på att det är månadsskifte under veckan, så har gjort det under måndagen måste du lägga in "fixat uppdrag" där under måndagen för att räknas.
  2. En del bidrag kan passa även på Månadens artiklar. Gå in via länken för att läsa mer. Obs! Tänk på att det är månadsskifte under veckan, så det du gjort här under måndagen måste läggas in där under måndagen för att räknas.
  3. En del bidrag som är skapade i novemberdelen av tävlingen, dvs tisdag - söndag, kan passa i Wikipedias Asien-månad. Gå in via länken för att läsa mer.

(plats för tips på artiklar som alla wikipedianer kan lägga in)

Här nedan kan man lista önskade artiklar att skapa eller utöka. Alla är välkomna att önska förbättringar och skapande av artiklar som passar i ämnet – både tävlingsdeltagare och "åskådare"!

I bildgalleriet nedan kommer jag att lägga in en eller ett par av varje "tipsares" önskningar från listan. (Om tipsaren istället själv vill lägga in ett eller ett par exempel från sina önskningar på listan, går det också bra.) Dessa bilder kommer sedan att bytas ut om önskningen uppfyllts.

För att inte sidan ska fyllas av önskningar och bilder får varje tipsare lägga in max tio önskningar (listas efter ditt användarnamn), och från denna önskelista, två bilder i galleriet. Länka gärna till bra källa/annan Wikipedia-version om det gäller en ny artikel. Stryk över det som har fixats. Om man lagt in tio önskningar och någon av dessa uppfyllts, kan man lägga in en ny.

  1. Zquid: Utöka artikeln om rättsfallet Roe mot Wade och ge den fler källor
  2. Zquid: Skapa artikeln om den guyanska, bioaktuella skådespelaren Letitia Wright (en)
  3. Zquid: Utöka artikeln om Kvinnlig rösträtt och ge den fler källor
  4. Zquid: Skapa artikeln om den filippniska tyngdlyftaren och mentorn Adeline Dumapong (en, [3], [4])
  5. Zquid: Skapa artikeln om Indiens president, Droupadi Murmu (en)
  6. Zquid: Utöka artikeln om EMILY's List och ge den källor
  7. Zquid: Utöka artikeln om beteckningen Rödstrumpa och ge den källor
  8. Zquid: Skapa artikeln om Abia Akram (från Pakistan, och aktivist för handikappades rättigheter) (en)
  9. Zquid: Utöka artikeln om den yazidiska människorättsaktivisten Nadia Murad och ge den fler källor
  1. Paracel63: Skapa Fanny Durack (en)
  2. Paracel63: Skapa Gina Parody (en)
  3. Paracel63: Utöka Josephine Butler
  4. Paracel63: Utöka Karin Stolpe
  5. Paracel63: Skapa Katharine McCormick (en)
  6. Paracel63: Skapa Leonore Tiefer (en)
  7. Paracel63: Skapa Marguerite de La Rocque (en)
  1. Per W: Skapa Solveig Bergqvist-Larsson (fem verk enligt Libris, så hon borde vara relevant)

Fixat[redigera | redigera wikitext]

Deltagarna listas alfabetiskt efter användarnamn.

Exempelanvändare, 80 p
  1. Scarlett O'Hara, + 950 byte, första källa, första bild = 9 + 3 + 2 = 14 p
  2. Kamala Harris, + 205 byte, första filmklippet = 2 + 2 = 4 p
  3. Samira Makhmalbaf, + 590 byte, dubbla poäng = 2 x 6 = 12 p
  4. Sandister Tei, ny, + 5 000 byte = 50 p

Aciram, 858 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Union Progressite des femmes Marocaines, ny, + 2 080 byte = 21 p
  2. Union Nationale des Femmes Marocaines, ny, + 1341 byte = 13 p
  3. Association of Algerian Muslim Women, ny, + 2 723 byte = 27 p
  4. Lebanese Council of Women, ny, + 2 967 byte + Asienbonus = 2 x 30 = 60 p
  5. Gertrude Guillaume-Schack, ny, + 1 195 byte = 20 p
  6. Lalla Aicha, ny, + 1 832 byte = 18 p
  7. Första vågens feminism, utökning, +4 639 byte = 50 p
  8. National Union of Tunisian Women, ny, + 2 804 byte = 28 p
  9. Första vågens feminism, utökning, +6 906 byte = 69 p
  10. Arab Women's Federation, ny, + 1 432 byte + Asienbonus = 2 x 14 = 28 p
  11. Emily Bisharat, ny, + 887 byte + Asienbonus = 2 x 9 = 18 p
  12. Revolutionary Ethiopian Women's Association, ny, + 2094 byte = 21 p
  13. Ethiopian Women's Philantrophic Association, ny, + 1390 byte = 14 p 150
  14. Ethiopian Women's Patriotic Union, ny, + 1 259 byte = 13 p
  15. Ethiopian Women's Welfare Association, ny, + 1972 byte = 20 p
  16. Nellie Nugent Somerville, ny, + 666 byte = 7 p
  17. League of Women Voters, ny, + 880 byte = 9 p
  18. Disani, ny, + 592 byte, Asienbonus = 2 x 6 = 12 p
  19. Liễu Hạnh, första källa, + 166 byte, Asienbonus = 2 x (3 + 2) = 10 p
  20. Mẫu Thoải, ny, + 913 byte + Asienbonus = 2 x 9 = 18 p
  21. Mẫu Thượng Thiên, ny, + 940 byte + Asienbonus = 2 x 9 = 18 p
  22. Mẫu Thượng Ngàn ‎, ny, + 938 byte + Asienbonus = 2 x 9 = 18 p
  23. Mẫu Địa, ny, + 866 byte + Asienbobus = 2 x 9 = 18 p
  24. Đạo Mẫu, ny, + 730 byte + Asienbonus = 2 x 7 = 14 p
  25. Trungsystrarna, + 84 byte, första bild + Asienbonus = 2 x (1 + 2) = 6 p
  26. Cù Hậu, ny, + 826 byte + Asienbonus = 2 x 8 = 16 p
  27. Anula, första källa + 467 byte + Asienbonus = 2 x (3 + 5) = 16 p
  28. Julia Balbilla, ny, + 1124 byte = 11 p
  29. Triệu Thị Trinh, första bild + första källa + 277 byte + Asienbonus = 2 x (2 + 3 + 3) = 16 p
  30. Pharantzem, första bild, + 74 byte + Asienbonus = 2 x (2 + 1) = 6 p
  31. Aidesia, första källa + 572 byte = 3 + 6 = 9 p
  32. Baddo, första bild + 100 byte = 3 + 1 = 4 p
  33. Panhtwar, ny, + 1432 byte + Asienbonus = 2 x 14 = 28
  34. Prinsessan Anle, ny, + 989 byte + Asienbonus = 2 x 10 = 20 p
  35. Thekla av Bysans, ny, + 880 byte = 8 p
  36. Didda, första bild + 52 byte = 2 + 1 = 3 p
  37. Thượng Dương, ny + 636 byte + Asienbonus = 2 x 6 = 12 p
  38. Elisabet av Ungern (hertiginna av Böhmen), första källa, + 188 byte = 3 + 2 = 5 p
  39. Margareta av Österrike (drottning av Böhmen), första källa, + 253 byte = 3 + 4 = 6 p
  40. Elisabet av Böhmen (1292-1330), första källa, + 136 byte = 3 + 1 = 4 p
  41. Johanna av Rosenthal, första källa, första bild, + 92 byte = 3 + 2 + 1 = 6 p
  42. Beatrix av Neapel, första källa, + 78 byte = 3 + 1 = 4 p
  43. Katarina av Lothringen, första bild, + 87 byte = 2 + 1 = 3 p
  44. Anne Charlotte de Lorraine-Brionne, första källa, första bild, + 1039 byte = 3 + 2 + 10 = 15 p
  45. Jirausek Polixenia, ny + 927 byte = 9 p
  46. Koreanska Kvinnors Frivilliga Arbetskår, första källa, + 434 byte, Asienbonus = 2 x (3 + 4) = 14 p
  47. Japanska Kvinnors Frivilliga Arbetskår, första källa, + 315 byte, Asienbonus = 2 x (3 + 3) = 12 p
  48. Louise Adélaïde de Bourbon-Condé, första källa, + 119 byte = 3 + 1 = 4 p
  49. Bhikkhunī, ny, + 976 byte, Asienbonus = 2 x 10 = 20 p
  50. Sanghamitta, ny, + 789 byte, Asienbonus = 2 x 8 = 16 p
  51. Cleophis, ny, + 846 byte, Asienbonus = 2 x 8 = 16 p
  52. Diotima, första bild, + 174 byte = 2 + 2 = 4 p
  53. Themistoclea, första källa, + 208 byte = 3 + 2 = 5 p
  54. Kora från Sicyon, första källa, + 124 byte = 3 + 1 = 4 p
  55. Neferuptah, ny, + 1231 byte = 12 p

Anhn, 19 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Azra Selimovic, ny, + 1865 byte = 19 p

Deryni, 24 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Kvinnors rättigheter i Qatar, +943 byte, första källan, bonus = (9 + 3) * 2 = 24 p

EstrellaSuecia, 284 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Stephanie Vaquer, ny, +5 033 byte = 50 p
  2. La Hija de Gatubela, ny, +4 061 byte = 41 p
  3. Ayako Hamada, ny, +2 800 byte x 2 (Japan) = 56 p
  4. Frida Westman, +1 367 byte = 14 p
  5. Hikari Shimizu, ny, +1 299 byte x 2 (Japan) = 26 p
  6. Mei Suruga, ny, +1 754 byte x 2 (Japan) = 36 p
  7. Tae Honma, ny, +1 465 byte x 2 (Japan) = 30 p
  8. Olympia (fribrottare), ny, +1 455 byte = 15 p
  9. Hera (fribrottare), ny, +1 556 byte = 16 p

Fredde 99, 2 265 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Andrea Murez, + 2 846 byte, dubbla poäng = 28*2 = 56 p
  2. Elinah Phillip, + 1 615 byte = 16 p
  3. Karen Torrez, + 1 380 byte = 14 p
  4. Allyson Ponson, + 964 byte = 10 p
  5. Samantha Roberts, + 965 byte = 10 p
  6. Angelika Ouedraogo, + 963 byte = 10 p
  7. Chloe Sauvourel, + 1 173 byte = 12 p
  8. Marrit Steenbergen, ny, 17 800 byte = 178 p
  9. Imani de Jong, ny, 7 258 byte = 73 p
  10. Elena Bertocchi, ny, 6 484 byte = 65 p
  11. Chiara Pellacani, ny, 13 896 byte = 139 p
  12. Chang Yani, + 1 241 byte, dubbla poäng = 12*2 = 24 p
  13. Iris Schmidbauer, ny, 2 890 byte = 29 p
  14. Marta Fjedina, ny, 14 542 byte = 145 p
  15. Valerija Tysjtjenko, ny, 4 341 byte = 43 p
  16. Anastasija Sjmonina, ny, 3 805 byte = 38 p
  17. Anhelina Ovtjynnikova, ny, 4 372 byte = 44 p
  18. Darja Mosjynska, ny, 2 933 byte = 29 p
  19. Sofija Matsijevska, ny, 3 485 byte = 35 p
  20. Veronika Hrysjko , ny, 8 270 byte = 83 p
  21. Olesia Derevjantjenko, ny, 5 224 byte = 52 p
  22. Lucrezia Ruggiero, + 1 316 byte = 13 p
  23. Maryna Aleksijiva, ny, 13 748 byte = 137 p
  24. Vladyslava Aleksijiva, ny, 13 341 byte = 133 p
  25. Vlada Tjigirjova, + 1 909 byte, dubbla poäng = 19*2 = 38 p
  26. Svetlana Kolesnitjenko, + 1 627 byte, dubbla poäng = 16*2 = 32 p
  27. Aleksandra Patskevitj, + 1 720 byte, dubbla poäng = 17*2 = 34 p
  28. Svetlana Romasjina, + 2 603 byte, dubbla poäng = 26*2 = 52 p
  29. Alla Sjisjkina, + 2 123 byte, dubbla poäng = 21*2 = 42 p
  30. Maria Sjurotjkina, + 2 310 byte, dubbla poäng = 23*2 = 46 p
  31. Sofija Pozdnjakova, ny, 7 394 byte, dubbla poäng = 74*2 = 148 p
  32. Nathalie Eklund (cyklist), ny, 8 123 byte = 81 p
  33. Linn Hansson, ny, 4 885 byte = 49 p
  34. Elin Åhlin, ny, 11 507 byte = 115 p
  35. Miranda Tibbling, ny, 6 466 byte = 65 p
  36. Stefanny Navarro, ny, 2 431 byte = 24 p
  37. Lilou Ruel, ny, 3 914 byte = 39 p
  38. Hanaho Yamamoto, ny, 1 986 byte, dubbla poäng 20*2 = 40 p
  39. Ella Bucio, ny, 2 514 byte = 25 p
  40. Adéla Měrková, ny, 4 736 byte = 47 p

Kaljami, 305 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Ka‘iulani, ny 7 314 byte = 73 p
  2. Kapiolani, + 6 497 byte = 65 p
  3. Likelike, ny 3 957 byte = 40 p
  4. Cindy Kiro, + 3 661 byte = 37 p
  5. Liliʻuokalani, + 4 015 byte = 40 p
  6. Emma Kaleleonalani, + 2 308‎ byte = 23 p
  7. Elizabeth Eaton, ny 2 658 byte = 27 p

KnightofFaerië, 68 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Zelia Nuttall, ny +4 835 byte = 48 p
  2. Suzzanna, +958 byte, dubbel poäng = 10 x 2 =20

LucieManette, 517 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Harriet Dyer, ny, + 5 504 byte = 55 p
  2. Eva Illouz, ny, + 6 582 byte = 66 p (x2 = 132 p)
  3. Bebe Buell, ny, + 11 708 byte = 117 p
  4. Julie Powell, ny, + 7 538 = 75 p
  5. Yasmin Mahmoud, ny, + 1 817 = 18 p
  6. Fatemeh Behboudi, ny + 6 032 = 60 p (x2 = 120 p)

Matanb, 116 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Amma (yrke), + 1 532 byte, första källa, första bild = 15 + 3 + 2 = 20 p
  2. Tina Weymouth, + 244 byte, första källa = 2 + 3 = 5 p
  3. Björk (musiker), + 439 byte = 4 p
  4. Aud Schønemann, + 581 byte = 6 p
  5. Barbara Bel Geddes, + 905 byte = 9 p
  6. Masako, + 289 byte, dubbel poäng = 3 x 2 = 6 p
  7. Lata Mangeshkar, + 1 126 byte, dubbel poäng = 11 x 2 = 22 p
  8. Asha Bhosle, + 292 byte, första källa, dubbel poäng = (3 + 3) x 2 = 12 p
  9. Wenche Foss, + 233 byte = 2 p
  10. Kari Traa, + 550 byte = 5 p
  11. Karolina Ramqvist, + 2 236 byte = 22 p
  12. Grace Kelly, + 286 byte = 3 p

Nordelch, 37 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Jutta Behrendt, +704 byte = 7 p
  2. Carmen-Maja Antoni, ny 1 468 byte = 15 p
  3. Uschi Brüning, ny 1 540 byte = 15 p

Paracel63, 147 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Charlotte Corday, +331+2130 byte = 3+21 p
  2. Judit Martín, +618 byte + första bild på artikelämnet = 6+2 = 8 p
  3. Julie & Julia, +192 byte, källa 1 = 2+3 = 5 p
  4. Yvonne Ryding, +251 byte = 3 p
  5. Maria Sveland, +323 byte = 3 p
  6. Jasmine Kara, +7300 byte = 73 p
  7. Häxprocesserna i Salem, +3 000 byte = 30 p

Per W, 2 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Anna Dolata, +24 byte, 0 p
  2. Azra Selimovic, 247 byte, 2 p

Phille95, 26 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Kvinnors rättigheter i Qatar, ny 1 348 byte, bonus = 13 * 2 = 26 p

Sjunnesson, 1 318 p[redigera | redigera wikitext]

  1. Anna Kikina, + 3 220 byte, första källa, dubbla poäng = 32 + 3 = 35 x 2 = 70 p
  2. Charlotte Corday, +315 byte, första källa = 3 + 3 = 6 p
  3. Noor Jehan, +2 134 byte, första källa, dubbla poäng = 21 + 3 = 24 x 2 = 48 p
  4. Esther Hoffe, +3 599 byte = 36 x 2 = 72 p
  5. Wang Yu, +7 329 byte = 73 x 2 = 146 p
  6. Nunna, +1 504 byte, första källan = 15 + 3 = 18 p
  7. Valley girl, +5 625 byte, första källan = 56 + 3 = 59 p
  8. Hertiginna, +523 byte, första källan = 5 + 3 = 8 p
  9. Maria Stepanova (författare), +2 344 byte, första källan = 23 + 3 = 26 x 2 = 52 p
  10. Samira Makhmalbaf, +6 398 byte = 64 x 2 = 128 p
  11. Malavika Avinash, ny, 14 027 byte = 140 x 2 = 280 p
  12. Protima Bedi, +6 544 byte = 65 x 2 = 130 p
  13. Prathima Devi, ny, 4 956 byte = 50 x 2 = 100 p
  14. Yi So-yeon, +7 016 byte, första källan = 70 + 3 = 73 x 2 = 146 p
  15. Essex girl, +5 234 byte, första källan = 52 + 3 = 55 p
  1. ^ [a b] I denna tävling räknas inte en annan wikipediaartikel som källa. Om du använder en wikipediaartikel på en annan språkversion som utgångspunkt för artikeln på sv-wp, måste du ändå kontrollera uppgifterna från källan/källorna (bok, tidningsartikel etc) som den andra wp-artikeln hänvisar till, om du hänvisar till dessa källor i ditt bidrag. Skrivs läs- eller hämtdatum, ska detta visa när du hämtat uppgiften från källan/källorna. Om en svenskspråkig wp-artikel enbart har hänvisning till wp-artikel på annat språk, räknas den som källös och ger bonuspoäng för första källhänvisningen.
  2. ^ [a b c d] Gäller bara artiklar som skapats före tävlingsveckan, eller om artikeln skapats under veckan av någon annan.