Will Wright

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Will Wright
Will Wright håller tal vid South by Southwest 2007.
Född 20 januari 1960 (55 år)
Atlanta, Georgia
Yrke/uppdrag Speldesigner
Maka Joell Jones

Will Ralph Wright, Jr., född 20 januari 1960 i Atlanta, Georgia, är en amerikansk speldesigner och en av grundarna till spelutvecklingsföretaget Maxis (ägs numera av Electronic Arts). Han är mest känd som upphovsmannen till datorspel som SimCity och The Sims.

Biografi[redigera | redigera wikitext]

1987 grundande han det amerikanska spelutvecklingsföretaget Maxis, och han själv betraktas allmänt som ett av de mer kända namnen i branschen, mycket tack vare att han i likhet med Peter Molyneux vågar prova nya koncept och spelidéer. Wright har medverkat i designen av spel som Sim City, SimEarth, The Sims och Spore och torde därmed kunna anses vara en av spelkulturens trendsättare, vilket även flertalet utmärkelser bekräftar; Wright fick 1999 ett erkännande av Entertainment Weekly som nämnde honom som en av underhållningsindustrins 100 viktigaste personer. Fyra år senare utsåg Game Informer Wright till en av årets mest framstående spelutvecklare.

Wrights signum - storskaliga sociala simulationer av allt från myrsamhällen (Sim Ant) till städer (Sim City) och civilisationer (Spore) bottnar i hans barndoms intresse i båt- och flygplansmodeller.

Ludografi[redigera | redigera wikitext]

Will Wright var inte med i produktionen av SimCity 4, SimCity Societies eller SimCity från 2013. Han ges ära för, men designade mycket få delar av spelet The Sims 2, och är inte med alls i produktionen av The Sims 3.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]