Adria Mobil

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Adria (Adria Mobil) är en slovensk husvagns- och husbilstillverkare, grundad 1965 och med huvudkontor i Novo mesto.

Den 1 juli 2001 övertog Adria Caravan AB importrätten och försäljningen av Adria husvagnar, husbilar, och villavagnar i Sverige, Norge och Finland. Företaget ingår i KABE-koncernen och drivs som ett separat bolag med lokaler i Tenhult, 1 mil utanför Jönköping.

Adria tillverkas i Novo Mesto i Slovenien. Här har Adria Mobil tillverkat husvagnar och husbilar sedan 1965, och med över 40 års erfarenhet har man blivit en av Europas största husvagns- och husbilstillverkare. Varje år rullar cirka 14 000 husbilar och husvagnar ut från den stora fabriken i Novo Mesto, och det finns idag inget annat märke i Europa som gjort genom åren sålt lika många husvagnar som Adria. Adrias produkter byggs i en av Europas modernaste och nyaste anläggningar, en ny fabrik invigdes och togs i bruk 2005.

Precis som landet Slovenien gjort under de tio senaste åren, har produkterna från Adria Mobil utvecklats och förfinats och det märks framför allt på försäljningen i Norden. Sedan 1992 har Adria utvecklats till en riktig storsäljare och är idag ett av Nordens största husvagns- och husbilsmärken. Adria husbilar är idag Sveriges och Nordens största husbilsmärke med en stadig försäljningsökning. En stor del av framgången beror på att Adria har utvecklat och anpassat produkterna för den nordiska marknaden och de krav som finns här.

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]