Alla älskar Alice

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök
Ej att förväxla med Alla älskade Alice.
Alla älskar Alice
Genre Drama
Regissör Richard Hobert
Producent Peter Possne
Manus Richard Hobert
Skådespelare Lena Endre
Mikael Persbrandt
Marie Richardson
Originalmusik Björn Hallman
Produktionsbolag Sonet Film AB
Film i Väst AB
Sveriges Television AB
Premiär 2002
Speltid 118 minuter
Land Sverige Sverige
Språk Svenska
Norska
IMDb SFDb

Alla älskar Alice är en svensk dramafilm från 2002 i regi av Richard Hobert.

Handling[redigera | redigera wikitext]

Tolvåriga Alice bor i en villa med sina föräldrar och sin bror, Pontus. Kärleken mellan hennes föräldrar tycks ha upphört och Alice mamma misstänker att pappan är otrogen. Det visar sig att hon har rätt, och familjen slits isär när pappan, Johan, flyttar ihop med jobbarkompisen Anna, som han varit otrogen med.

I filmen får man följa Alice och de dilemman hon står inför när hon ska anpassa sig till sin nya "familj". Alice är väldigt motstridig till att träffa sin pappas nya sambo, vilket förvärras av att hennes mamma Lotta inte vill ha att göra med Johans nya familj. Alice är full av känslor hon inte förstår och hon har ingen att prata med, förutom Annas son Patrik, som är jämngammal med Alice och som precis som hon vill att deras liv ska se ut precis som innan deras föräldrar flyttade ihop. Under filmens gång får man också följa Alice när hon är hos en psykolog och berättar om hur hon känner för sin nya familj.

Om filmen[redigera | redigera wikitext]

Filmen visades första gången på filmfestivalen Idun i Umeå den 17 september 2002 och hade sverigepremiär den 4 oktober 2002. Den har även visats på SVT 1. Filmen är tillåten från 7 år.

Rollista[redigera | redigera wikitext]

Utmärkelser[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]