Hoppa till innehållet

Beat It

Från Wikipedia

Beat It är en singel från Michael Jacksons album Thriller (1982) och en av hans populäraste låtar. Eddie Van Halen från gruppen Van Halen gjorde gitarrsolot i låten, men det var Steve Lukather (Toto) som spelade resten av gitarrerna.

Michael Jackson som var RnB-stjärna hade aldrig tidigare spelat in någon rocklåt. Producenten Quincy Jones och Jackson spelade in Beat It, som skrevs av Jackson själv.

Musikvideon till Beat It följer texten som berättar om det hårda livet på gatan eller i slummen. Två rivaliserande gäng vill göra upp medelst våld, men låttexten säger att man behöver inte bråka för att bevisa att man är hård. Man ska resonera istället och prata om det på ett civiliserat sätt.

Fall Out Boy feat. John Mayer version

[redigera | redigera wikitext]
Beat It
Singel av Fall Out Boy featuring John Mayer
Från albumet ****: Live in Phoenix
Utgiven2008
FormatDigital download
GenrePunkpop
Alternativ rock
SkivbolagIsland
LåtskrivareMichael Jackson
ProducentFall Out Boy
Listposition#8 (Kanada)
#13 (Australien)
#22 (USA)
Album
****: Live in Phoenix

Under 2007 började Fall Out Boy spela "Beat It" på olika konserter och framförde låten under MTV Video Music Awards 2007. Bandet spelade också låten på 2008 års New Year's Party på TV-kanalen network FOX. I februari, 2008, gav bandet ut en studioversion av "Beat It", tillsammans med John Mayer på gitarr, på deras livealbum, ****: Live in Phoenix. Den gjorde sin debut som singel tidigt i april, 2008.