Bladins skola

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Rönneholmsgården, nu Bladins gymnasieskola

Bladins skola är en friskola i Rönneholm och Pildammsparken i Malmö.

Skolan grundades 1868 som en elementarskola, en skolform som utgjorde ett komplement till folkskolan. Numera[när?] omfattar skolan montessoriförskola, grundskola, gymnasieskola och en internationell skola. Den internationella skolan grundades 1987 när Kockums behövde en skola för australiensiska barn, då de fått kontrakt att bygga u-båtar åt Australiens flotta.

Bladins gymnasium erbjuder idag[när?] tre olika program, naturvetenskapsprogrammet med profilen fördjupad natur, samhällsvetenskapsprogrammet med profil ekonomi och internationella relationer. Det tredje programmet som finns på Bladins är social scienceprogrammet som är samhällsvetenskapligt program på engelska med profilen internationella relationer. Sammanlagt finns det nio klasser på gymnasiet där elevantalet varierar mellan 20 och 25 elever per klass och totalt går cirka 200 elever på skolan.

Bladins grundskola är en enparallellig skola från förskoleklass till årskurs 9. Skolan har små undervisningsgrupper bestående av 20–24 elever.

Idag[när?] har Bladins International School of Malmö, BISM, mer än 300 elever från 30 olika länder, som undervisas på engelska av lärare med engelska som modersmål. Skolan är knuten till International Baccalaureate Organisation och är godkänd av denna organisation för att undervisa Middle Years Programme för barn mellan elva och sexton år. Skolan är sedan 2000 också godkänd för undervisning i Primary Years Programme för barn mellan tre och elva år.

År 2009 köpte skolan upp tidigare Kronborgsskolan och Parkskolan i Malmö och samma år därefter flyttade Bladins International School från byggnaderna på Rönneholm till sin nya del av skolan.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]


Externa länkar[redigera | redigera wikitext]