Hoppa till innehållet

Bolandgymnasiet

(Omdirigerad från Bolandsskolan)
Bolandgymnasiet
Skolan.xl.jpg
Bolandgymnasiet Uppsala
SkoltypGymnasieskola
OrtUppsala
LänUppsala
LandSverige
Grundad1962
Nedlagd2017
ÄgareUppsala kommun
WebbplatsBolandgymnasiet

Bolandgymnasiet, tidigare Bolandsskolan var en gymnasieskola i korsningen Björkgatan-Bolandsgatan i Boländerna, Uppsala grundad 1962.[1] Skolan är sedan 1 juli 2017 nedlagd.[2]

Efter nedläggningen

[redigera | redigera wikitext]

Bygg- och anläggningsprogrammet tillhör numera Jällagymnasiet men var kvar i lokalerna på Bolandsgatan till höstterminen 2019, då programmet flyttade till den nya bygghallen på Jälla. Flygteknikutbildningen förflyttades till Arlandagymnasiet i Sigtuna kommun. Språkintroduktionsverksamheten på Bolandgymnasiet blev under en period en egen skola, Sprintgymnasiet, och behöll verksamhet i lokaler på Bolandsgatan till och med hösten 2019. GUC, som också haft verksamhet i lokaler på Bolandsgatan, bytte namn till Uppsala estetiska gymnasium och flyttade till Skolgatan 53 inför höstterminen 2017. Numera är Uppsala jobb- och utbildningscentrum, som bland annat innehåller den kommunala vuxenutbildningen och andra arbetsmarknadsverksamheter, placerat i Bolandsgymnasiets lokaler.[3]

Tidigare utbildningar

[redigera | redigera wikitext]

Hösten 2013 flyttade GUC från lokalerna på Palmbladsgatan 14 i Fyrislunds industriområde till Bolandgymnasiet. 2014 slogs Bolandgymnasiets Estetiska program samman med GUC under namnet GUC. 1 juli 2017 lades Bolandgymnasiet ner.

Lokalerna i f.d. Bolandgymnasiet har många olika sorters utrustning för träningsmöjligheter som till exempel spinning, klättring, styrketräning och Powerplate. Allt detta finns med separata gym för män och kvinnor.

Boland blev 2009 en certifierad FN-skola. Det innebär att de jobbar för internationellt engagemang och en internationell profil i undervisningen.

Bemärkta elever

[redigera | redigera wikitext]

Externa länkar

[redigera | redigera wikitext]