Campus Telge

Från Wikipedia
Hoppa till navigering Hoppa till sök
Campus Telge.

Campus Telge är ett lärcentrum i Södertälje där det framför allt bedrivs högskoleutbildning i samarbete med flera lärosäten.[1] Från början avsågs med Campus Telge även den högskoleverksamhet som omfattade Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) som ger tekniskt basår, utbildningar till högskoleingenjör i maskinteknik 180 hp och Magisterutbildningar i logistik och projektledning. Men KTH:s verksamhet ingår inte längre i Campus Telges verksamhet.

Däremot finns en mängd andra utbildningar vid Campus Telge. Mälardalens högskola ger utbildning till sjuksköterska och lärare. Hösten 2012 utökades verksamheten med utbildningar från Högskolan i Skövde som ger utbildning till Butikschef 120 hp, Karlstads universitet som ger utbildning till Grundlärare årskurs 4–6, Mittuniversitetet med utbildningen i Ekoteknik 180 hp som ger en fil.kand. i miljövetenskap och Högskolan i Gävle som ger Socionomprogrammet. Dessutom ger Mälardagens högskola fristående kurser i ämnena Utbildning och Vårdvetenskap.

Drivhuset finns också på Campus Telge. Verksamheten är en del av Näringslivskontoret (numera kallat Destination Södertälje), en del av Södertälje kommun. Verksamheten bedrivs även i nära samarbete med företag och andra delar av arbetslivet och olika högskolor och universitet.

Från och med 1 januari 2015 är Campus Telge beläget på Kvarnbergagatan 14A vid Snäckviken i Södertälje, inte långt från Tom Tits.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

  1. ^ http://campustelge.se/om-campus-telge/

Externa länkar[redigera | redigera wikitext]