Caroline Berg

Från Wikipedia
Caroline Berg
Född14 februari 1968 (56 år)
Medborgare iSverige
SysselsättningFöretagsledare, filmproducent
FöräldrarNils Mörner
Antonia Ax:son Johnson
Redigera Wikidata

Caroline Berg, född Mörner 14 februari 1968, är en svensk familjeföretagare i femte generationen och sedan 2015 styrelseordförande i Axel Johnson AB.

Caroline Berg är näst äldsta barn till Nils Mörner och Antonia Ax:son Johnson. Hon har en kandidatexamen i psykologi och mediekunskap från Middlebury College i Middlebury i Vermont i USA. Hon arbetade med filmproduktion på bland annat Strix Television och ZTV 1992–1993 och var dokumentärfilmare på Sveriges Television 1994–2000.

Hon arbetade från 2005 inom Axel Johnson, mellan 2006 och 2014 i koncernledningen som direktör för Human Development och kommunikation.[1] Sedan mars 2015 är Caroline Berg styrelseordförande i Axel Johnson då hon efterträdde sin mor Antonia Ax:son Johnson.

Hon är också styrelseordförande i Erik och Göran Ennerfelts fond för svensk ungdoms internationella studier samt Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse. Caroline Berg är ledamot av styrelsen i Axfast, Axfood, Novax och Handelshögskolans Advisory Board. Därtill är hon styrelseordförande i stiftelsen The Global Village, som bland annat står bakom Järvaveckan.

År 2022 utsåg Dagens Industri henne till Näringslivets mäktigaste kvinna.[2]

Hon har två barn.

Referenser[redigera | redigera wikitext]

Noter[redigera | redigera wikitext]